Snart byter Zoran hammaren mot kökskniven

Efter att flera restauratörer försökt att driva en verksamhet i stationsbyggnaden har nu turen kommit till Stinsen Mat och Bar.

Jobb. Det är mycket att tänka på innan portarna kan slås upp till Stinsen Mat och Bar som öppnar på fredag.

Jobb. Det är mycket att tänka på innan portarna kan slås upp till Stinsen Mat och Bar som öppnar på fredag.

Foto: Magnus Eriksson

ENKÖPING2018-02-08 11:00

Det är full fart i den gamla anrika stationsbyggnaden. Zoran Marjanovic har jobbat dagarna och kvällarna i ända sedan i december med att få saker och ting på plats. Det är mycket att tänka på innan portarna kan slås upp. Planen är att öppna på fredag.

– Jag har spikat och hamrat dygnet runt i princip. Vi har byggt en bar och gjort om i köket. Nu i veckan ska vi sätta detaljerna och beställa råvaror. På torsdag kväll - om allt klaffar, förbereder jag fredagens lunch som är tänkt att bli helgrillad fläskfilé med potatisgratäng.

De senaste åren har det gjorts flera försök att driva olika restaurangverksamheter i stationsbyggnaden, ingen verksamhet har blivit särskilt långlivad. Tålamod är en av anledningarna hävdar Zoran.

– Det har varit en thairestaurang här tidigare och en med Libanesisk mat. De har bara hållit ut i ett halvår, sedan har de gett upp. Det har funnits en ambition men inget kunnande. Jag har 30 år i branschen och vet att det tar tid att etablera ett nytt koncept. Man kan inte tro att tre månader ska räcka, så funkar det inte. Vi tänker långsiktigt och vill ge det tid, för vi tror på vår idé.

Det är Zoran som är den gastronomiska hjärnan bakom Stinsen Mat och Bar, han är köksansvarig och lagar all mat. Han har en gedigen erfarenhet av branschen hävdar han.

Senast som kock på K14 i Enköping - nu skriver han ett nytt kapitel.

– Vi har ett tydligt koncept, det är mat och en bar.

Att lokalen har en historia av mindre lyckade satsningar bekymrar inte Zoran.

– Här kommer det och går massor av människor hela dagarna. Underlaget finns, det gäller bara att jag får in kunderna hit. Har jag väl fått in dem så tror jag att de kommer igen. Sedan hoppas jag att ryktet går och att fler hittar hit.

Även om Zoran har rötterna på Balkan är det Svensk husmanskost som ligger honom varmast om hjärtat. Paradrätten är plankor av olika slag.

– Det ska bli spännande att få öppna efter allt jobb vi har lagt ner. Jag är verkligen taggad och hoppas att Enköpingsborna ska komma och prova min mat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!