I måndags mjukstartade restaurang Esset produktionen av matlådor i de ombyggda lokalerna vid Ljunggården. Men redan i nästa vecka ökar takten. Då ska 38 pallar med matlådor levereras till Coop för rikstäckande försäljning.
– Det är en skön känsla, helt otroligt och svårt att förstå att hela Sverige äter vår mat som tillagas i Enköping. Det är ett lyckorus för hela gänget som jobbar här, säger Essets ägare Robert Bälter.
Ombyggnaden av lokalerna har tagit fem månader men gått helt enligt planerna.
– Restaurangdelen är omgjord och helrenoverad men köket var jättefint och vi har bara bytt ut maskiner där. EHB, som vi hyr lokalen av, har varit ett väldigt bra bollplank och hjälpt oss att lösa alla problem, säger Robert Bälter.
Han visar runt i de fräscha produktionsrummen där personal står och packar dagens färsbiffar och potatismos i formar.
– Vi är 16 personer som jobbar här, sju är nyanställda. Sen har jag anställt en ny kock vid restaurangen också, det är en fördubbling av antalet anställda, konstaterar Robert Bälter.
I dagsläget producerar Esset matlådor, smörgåsar, grillad kyckling och smörgåstårtor men på sikt finns planer på att utöka sortiment.
– Nästa projekt blir att få skolor och kommunala upphandlingar, men det får vänta något år, säger Robert Bälter med ett leende.
Tidigare producerade restaurang Esset omkring 1000 matlådor om dagen vid restaurangen på Stockholmsvägen. I det nya produktionsköket kommer man att tillaga ytterligare upp mot 3000 matlådor.