Restaurangkedjan siktar mot Enköping: "Vill ingenting annat"

Centrala Enköping kan få en ny restaurang- och pubverksamhet redan till sommaren.
– Vi har kikat på ett läge som varit väldigt attraktivt nära torget, säger etableringsansvarige Charbel Botros.

Sko mot sko är en något annorlunda företeelse på German  beer halls restauranger.

Sko mot sko är en något annorlunda företeelse på German beer halls restauranger.

Foto: Wilhelm Sandelin Anton

Enköping2025-02-13 05:00

German beer hall – så heter kedjan som har siktet inställt på Enköping, med hopp om att kunna slå upp portarna lagom till sommaren.

– Vi vill ingenting annat, Enköping är en otroligt vacker stad, vi vill dit och vi tror att invånarna hade uppskattat konceptet som vi har. Det är gemytligt, schnitzlar, korvar och öl, det kan ju inte gå fel, säger Charbel Botros, etableringsansvarig hos företaget.

För att deras vision ska uppfyllas, måste de först ro affären i hamn med den aktuella franchisetagaren lokalt.

– Inget är skrivet och klart än så vi kan gå ut med det. Men vi har varit där och kikat på ett läge som varit väldigt attraktivt nära torget.

Kan du säga vilken lokal?

– Jag kan säga att det är så nära torget man kan komma.

undefined
Personalen är klädd för Oktoberfest – varje dag. Här Elvira Åman och Akbar Mohamadi inför restaurangens öppning i Skellefteå i höstas.
undefined
Gastropuben beskriver sig som "Oktoberfest varje dag".

Charbel Botros vill inte avslöja mer innan allt är hundra klart, men berättar att det rör sig om en lokal på ungefär 300 kvadratmeter vid torget, med möjlighet till uteservering.

– Uteservering tycker vi är jättekul. Vi brukar smycka våra uteserveringar som en beergarden.

German beer hall bedriver i dag fem restauranger i Sverige, en vardera i Västerås, Visby och Skellefteå, samt två i Stockholm. Men kedjan har stora planer den kommande tiden.

– Vi har fyra etableringar närmaste två månaderna och totalt åtta kommande halvåret, så det händer mycket, säger Charbel Botros.

Kedjan beskriver sig som en tysk gastropub, där stort fokus ligger på god mat.

– Vårt fokus är att man kommer för maten och stannar för drickat. Vi har gedigna kockar som verkligen står i köket. Jag skulle inte säga att vi är uppe på Michelin och vi är inte någon sunk, utan vi är stadigt mittemellan.

undefined
Sko mot sko är en något annorlunda företeelse på German beer halls restauranger.

Den aktuella franchisetagaren har själv varit drivande i att få German beer hall till just Enköping. Om allting går i lås uppskattar Charbel Botros att det kommer skapa runt 20 arbetsmöjligheter, där planen är att rekrytera lokalt.

– Om vi kunde trolla med knäna hade vi velat öppna redan i november i höstas, det var första planen. Nu är det framskjutet, så kanske maj, juni där någonting.

Kedjan kommer under våren att öppna upp verksamhet i bland annat Uppsala, Göteborg och Malmö, men också ytterligare tre restauranger i Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!