Det blev besöksrekord för många av deltagarna i Fjärdhundralands matrunda Mat och Människor som gick av stapeln i söndags.
– Det blev väldigt lyckat, många av dem som medverkade uppger att de haft betydligt fler besökare än tidigare år och de sålde slut på sina mattallrikar, säger Ann-Helen Meyer von Bremen vid Sunnansjö gård som varit projektledare för matrundan.
I år deltog även rekordmånga av föreningens medlemmar i matrundan, över 30 platser fanns att besöka där man kunde få smakprov på lokalproducerad mat.
– De senaste åren har vi märkt av ett ökat intresse för lokalproducerat och pandemin har gett det en extra skjuts. Jag hör att även mindre producenter säljer slut på sina köttlådor i ett naffs, säger Ann-Helen.
De flesta besökarna kom från närområdet, Enköping, Uppsala, Sala, Västerås och Stockholm.
– Vi är grönsaksproducenter och har bara varit här i sju år. För oss är det extra positivt att folk från närområdet vill åka hit, att man är accepterad på bygden känns roligt, säger Ann-Helen.
Matrundan hölls för sjunde året och förhoppningen är att den kan utvecklas i framtiden.
– Jag tror att den kan leda till ännu mer samarbete mellan lokala primärproducenter, förädlingsställen och restauranger. Vi kommer att se mer utbyte mellan medlemmarna, säger Ann-Helen.
I år hade fler deltagare även satsat på att berätta mer om sin verksamhet för besökarna.
– Det är ett inslag som uppskattas av besökarna, det är ju någon sorts folkbildningsinsats som vi gör, säger Ann-Helen.