– Vi får pussla på bästa sätt. Det innebär att vi får skjuta på en del insatser som städ eller social samvaro och istället prioritera medicin och omvårdnad, säger verksamhetschefen Murisa Blazevic.
För en och en halv månad sedan anklagades företaget av Enköpings kommun för att ha begått välfärdsbrottslighet och deras avtal sas upp. Själva är de helt frågande till anklagelserna men utan avtal står sig företaget slätt och måste avvecklas.
– Det är mycket känslor nu, många gråter. Vi i ledningen är också ledsna men måste trycka ner känslorna för att kunna stötta personalen.
Murisa Blazevic, samordnaren Johanna Hurtig och administratören Lisa Lövgren berättar om den turbulenta tid som gått sedan beskedet och hur man på bästa sätt försöker handskas med situationen.
Kommunens uppsägning av avtalet innebar sex månaders uppsägningstid men när företaget svarade med en egen uppsägning förkortades tiden till tre månader.
– Jag förstod att personal skulle säga upp sig direkt och att vi skulle få svårt att bemanna. Det var därför jag sa upp avtalet från vårt håll, säger Murisa Blazevic.
Farhågorna besannades. Två vårdbiträden, tre undersköterskor och en sjuksköterska sa upp sig direkt och med en månads uppsägningstid kunde dessa snabbt gå vidare till nya jobb.
Och snart försvinner alltså ytterligare fyra från den personalstyrka på 100 personer som fanns för en och en halv månad sedan.
Samtidigt kommer företaget att ha kvar alla 135 kunder ända fram till den 21 augusti, då Enköpings kommun tar över. Från början hade kommunen planer på att kunna ta över kunderna efter hand men så blir det inte, enligt verksamhetschefen Agneta Resin.
– Vi försökte få till en planering tillsammans med företagen (även Continiuum är i samma situation; redaktionens anmärkning) för att ta över kunderna klumpvis med det ville företagen inte medverka till i tillräcklig omfattning, man ville göra på sitt sätt. Det är också svårt för oss att ta över kunder här och där under sommaren, säger hon.
Murisa Blazevic förstår inte den förklaringen och säger att hon tvärtom frågat om kommunen inte kunnat ta emot kunderna tidigare på grund av företagets bemanningsproblem.
– Nu är det som det är och vi måste se till att göra det bästa av situationen fram till sista dagen, säger hon.
Utan den kvarvarande personalens lojalitet skulle det dock inte gå, intygar alla tre på AVO.
– En del hoppar över sin semester och de tar fler och längre pass. Men samtidigt kan vi inte låta folk jobba för mycket, säger Lisa Lövgren.
Murisa Blazevic, som är sjuksköterska i grunden, går själv in och jobbar "på golvet" ibland, likaså hoppar en tidigare anställd sjuksköterska in ibland, trots att hon numera också har ett jobb i Stockholm.
Att få in nya vikarier är inget de hoppas på. Flera sommarvikarier hoppade istället av när de fick reda på vad som hänt.
– Men även kunderna har stor förståelse när vi behöver flytta insatser, även om många är jätteledsna. En anhörig erbjöd sig till och med att ta hem sin mamma. Det är ju rörande, säger Johanna Hurtig.
Något som ytterligare komplicerar pusslet är att en del kunder blivit sjukare och fått ett tyngre vårdbehov, något som gör att personalen, som i vissa fall är oerfarna vikarier, får ännu mer att göra.
– Vi måste lösa det och vi får ta en dag i taget. Men visst är vi oroliga, säger de.