Nygammal butik invigdes - stor så in i Norden

De ångrar inte att de avvecklade husbilsförsäljningen. På lördagen invigde far och son Henriksson Campingvaruhuset i Lådö-korset vid riksväg 70. "Det kan vara Nordens största", säger pappa Christer.

Kön ringlade sig lång när det nya Campingvaruhuset invigdes på lördagen.

Kön ringlade sig lång när det nya Campingvaruhuset invigdes på lördagen.

Foto: Anette Östlund

Enköping2022-05-07 15:00

Kön ringlade sig lång utanför butiken när portarna slogs upp. En utlovad goodiebag till de 50 första sällskapen kan ha bidragit men förstås också det stora och växande intresset för camping och friluftsliv.

– Vi skaffade husbil 2020, det var det bästa vi gjort. Vi är helt sålda och nu passar vi på att utrusta den, berättade Cilla Lundqvist som tagit mannen och husbilen från Tyresö för ett besök.

I hennes kundvagn ligger redan en hopfällbar kastrull, en halkfri bricka och lite annat smått och gott.

Husbilsägarna är anläggningens kundkrets. Men också båtägare och människor med andra friluftsintressen.

Förra året bytte företaget inriktning och Henrikssons husvagnar blev Campingvaruhuset. Den tidigare butiksytan på 800 kvadratmeter har byggts om till 2 500. Och intill har en helt ny lagerbyggnad för företagets e-handel uppförts.

– Det nya lagret är fyra gånger större än det gamla så tack vare det har vi kunna bredda sortimentet med ytterligare 2 000 produkter. I dag har vi mellan 14 000 och 15 000 produkter, berättar Gustav Henriksson.

Enligt Christer Henriksson har de nu ett av Nordens största campingvaruhus.

I dag är familjeföretaget, som startades av Christers pappa Stig 1968, en stor arbetsplats. Förutom Christer och Gustav är 32 personer anställda, de flesta från Enköping men även från grannkommunerna. 20 av dem jobbar på e-handelslagret och de andra i butiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!