Men det var inte vilken skoldag som helst, tisdagen som började med en regnig morgon där en varm septembersol senare lyste över Gröngarnsåsen lagom till såpbubblorna skulle blåsas.
Det var en dag när Enabygdens naturskola firades med hjälp av uppspelta och vetgiriga barn på Enöglaskolan.
– I 15 år har naturskolan funnits, 40 000 elever har varit med. Doppa, blås, doppa, blås. 40 000 bubblor, förklarade läraren Mikael Bernövall.
Han har varit med sedan starten och mött tusen och åter tusen elever likt de som nu just ätit sin matsäck och spanat efter kossorna efter ett par timmars undervisning i skogen.
– Vi har jobbat med träden och löven. Lönnens löv är samma som på den kanadensiska flaggan, berättar Rahaf, Yuliyana och Melanie.
Om djur och dess spillning här på åsen har de också lärt sig under förmiddagen.
Att flytta lärandet ut i naturen till platser i närmiljön som blir en spännande upptäckt för barnen, och ibland deras medföljande klasslärare och fritidspersonal, är en verksamhet som ger mervärden på flera plan.
För fem år firade man att 25 000 elever varit med. Då stod uteklassrummet längs femkilometersspåret i Gånsta nyss färdigt. Nu har grillplatsen bortom Himlabacken på Gröngarn, där vi är idag, nyligen fräschats upp.
Enabygdens naturskoleverksamhet är en av nio i länet. Den drivs av kommunen, i visst samarbete med Upplandsstiftelsen, och är ett stöd till skolorna att flytta lärandet utomhus med hjälp av en rad olika teman.