MP och civilingenjören har fel

EP 5 januari.

EP 5 januari.

Foto:

Enköping2017-01-23 06:00

Kommentar till signaturen Civilingenjörens från KTH insändare i EP 5 januari.

1) Sol och vind tillsammans med vattenkraft kan inte energiförsörja Sverige. Vindkraften stod 2016 för drygt 10 procent av elproduktionen. Att vindkraft får det svårt när miljöpartiet i regeringsställning minskar på subventionerna är uppenbart. Jag är med i vindkraftkooperativet O2, och där kostade en kWh 19 öre när jag gick med. Nu ligger det nära marknadspriset.

2) Mer koldioxid i atmosfären medför en grönare jord. Växthusmässigt har koldioxiden spelat ut sin roll. I juli 2016 presenterade Kenneth Richard en sammanställning av ett drygt 50-tal forskningsrapporter som pekade på att temperaturökningen är 1,2 +/- 10 procent grader vid en fördubblad koldioxidhalt i atmosfären. Förhållandet är logaritmiskt. CO2 står teoretiskt för 3-4 graders temphöjning på jorden. En dubblering av halten i atmosfären tar med nuvarande ökningstakt cirka 240 år. Teoretiskt en grads höjning på 200 år med andra ord! Naturliga förlopp dominerar. Påverkan från solen är störst.

3) MP valde att sälja Vattenfalls brunkolsverksamhet till ett riskkapitalbolag. Inte att lägga ner verksamheten. Miljösveket är ett faktum. Vattenfall hade lagt undan ett stort antal miljarder för återställning när brytningen upphör, pengar som riskerar att trilla direkt i riskkapitalbolagets fickor.

4) Republikanerna i USA har sedan ett antal år varit skeptiska till påstådda klimathot orsakade av människan. I Australien hade man val för några år sedan, och i likhet med USA var klimatfrågan aktuell i valrörelsen. När fakta kom på bordet visade det sig att varken det australiensiska eller det amerikanska folket trodde på det påstådda klimathotet. I England är Theresa May skeptisk, så ni anhängare av ”klimathallelujat” i Paris möter ett allt större politiskt motstånd.

5) FN:s klimatpanel är ett politiskt organ. 194 länder sänder delegater. De vetenskapliga rapporterna väljs ensidigt ut för att stödja koldioxidhypotesen. Kritiker har inte tillträde till panelens stormöten. De datamodeller man använder sig av klarar inte en kritisk granskning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om