För drygt ett år sedan var bygdegårdsföreningen på väg att läggas ned och Altunagården skulle säljas.
Men nya krafter tog över och med stort lokalt engagemang lyckades föreningens medlemmar vända den negativa trenden.
– Tack vare sponsorer och ideellt engagemang har vi kommit på fötter igen. Det finns en stor välvilja bland folk att hjälpa till, säger Lisa Ekehult, ordförande i Altunagårdens bygdegårdsförening.
Idag är föreningen på rätt väg igen och utsågs nyligen till årets bygdegårdsförening i Upplandsdistriktet.
När en helt ny styrelse skulle tillsättas förra året fick Lis-Britt Eriksson, som själv suttit i styrelsen för 30 år sedan, uppdraget att hitta sju engagerade personer för uppdraget.
– Man måste visa att man själv tror på uppdraget och jag är optimist, säger Lis-Britt som ägnat många timmar åt att åka runt på bygden och lämna ut information om bygdegårdsföreningen.
Att få ordning på lägenheten på övervåningen, som var i dåligt skick, blev första prio för den nya styrelsen. Genom att hyra ut den får föreningen en fast inkomst.
– Vi har fått ihop en byggrupp med duktiga, lokala hantverkare. De har varit jättegenerösa och lade säkert ner två kvällar i veckan på renoveringen, säger Lisa Ekehult.
De som sponsrar föreningen med bland annat arbetsinsatser hålls vid gott mod genom sponsorsmiddagar som föreningen bjuder på.
– Sen har vi många på bygden som är duktiga på att baka också. Man kan göra både stora och små saker, säger Lisa.
Nu har föreningen fått en rejäl nytändning. Medlemsantalet växer och uthyrningarna av lokalen är många. Den är dop, begravning, kalas, och träningsläger, här finns vävstuga och bastubadare.
Föreningen deltar även i Fjärdhundralands loppis- och rebusrundor, det ordnas dans, valborgsfirande, folkmusikbandet Pure Malt har besökt gården och Dalkarlarna övernattar här på sin traditionella Dalkarlsvandring.
– Och allt vi gör kan barnen vara med på säger Lisa Ekehult som själv tillbringade mycket tid i bygdegården som barn vid pyssel- och pingiskvällar.
En ny studiecirkel drar igång i maj där man träffas för att samla in historia kring bygdegården. Tanken är att sammanställa det folk berättar i ett häfte med bild och text.
– Då har vi sagt att vi hämtar dem som inte själva kan ta sig hit, säger Lisa Ekehult.
Närmast på underhållslistan för fastigheten står renovering av källare och tak. Kostsamma arbeten som kräver både bidrag och ideella arbetsinsatser.
Kent Möller-Andersen är ny både på bygden och i styrelsen. Han är sponsoransvarig och har ständigt idéer på gång. Fundersamt tittar han ut genom fönstret där majbrasan växer till sig på gården bakom huset.
– Nu kom jag på något. 'Köp en tegelpanna'....