– Det är roligt om det är någon som vi har litteratur av, det brukar alltid vara någon besökare i lokalen som vill låna nobelpristagaren, säger bibliotekarie Conny Odengrund medan har justerar ljudet på tv-sändningen strax före klockan ett på torsdagen.
Det var en gles publik som följde tv-sändningen och när pristagaren tillkännagavs såg flera frågande ut. Den amerikanska poeten Louise Glück är troligen inte så känd bland allmänheten.
Conny Odengrund beger sig snabbt till en av bibliotekets datorer och letar men får konstatera att författaren inte finns i bibliotekets samlingar.
Fyra titlar av författaren hittar han hos en bokförsäljare på nätet, två av dem är tillfälligt slut.
– Så nu får förlaget sätta fart på tryckeriet, konstaterar han.
Titlar av Glück kommer att köpas in till Enköpings bibliotek men om man får tag på några direkt beror på hur snabb inköparen är.
En trogen bevakare av Nobels litteraturpris är Tuula Esonius. Hon konstaterar att Louise Glück inte är en poet hon känner till.
– Jag läser alltid nobelpristagaren i litteratur så det är klart att jag vill låna henne, säger Tuula.
På frågan om varför hon alltid läser pristagaren funderar hon en stund.
– Det handlar nog om bildning, man vill se att man hänger med, att min intellektuella kapacitet räcker till, säger Tuula med ett leende.
Själv skulle hon gärna sett kanadensiska författgaren Margret Atwood som pristagare, eller den nigerianska författaren Chimamanda Ngozi Adichie.