Person påkörd i korsning i Enköping

En kvinna i 60-årsåldern skadades allvarligt efter att hon blev påkörd av en bil i centrala Enköping under tisdageftermiddagens rusningstrafik.

Polis och räddningstjänst har ryckt ut på olyckan.

Polis och räddningstjänst har ryckt ut på olyckan.

Foto: Håkan Wikström

Enköping2023-02-07 17:35

Olyckan skedde i rondellen vid Bangårdsgatan i Enköping, och larmet kom vid 17.22. Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut. 

Till en början var mycket oklart kring omständigheterna och polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin berättade att man inte visste mycket mer än att personen som blivit påkörd skulle ligga kvar på marken.

undefined
Polis och räddningstjänst har ryckt ut på olyckan.

– Enligt de initiala uppgifter vi fått ska den påkörande personbilen fortfarande vara kvar på platsen, sa han.

Senare uppgav räddningstjänst och polis att personen som blivit påkörd hade förts till sjukhus. Det var en kvinna i 60-årsåldern och hon hade skadats allvarligt, men inte livshotande, enligt polisen. 

– Hon var vid medvetande, men i väldigt mycket smärta – så man har inte kunnat höra henne, säger Magnus Jansson Klarin.

Olyckan inträffade under rusningstrafik och det var mycket folk på platsen. Enligt EP:s reporter på plats hade flera UL-bussar fastnat på Fjärdhundragatan, och kunde varken åka framåt eller vända. På UL:s hemsida meddelade man också att det var begränsad framkomlighet vid stationen i Enköping, vilket orsakade förseningar i busstrafiken på uppemot 50 minuter. Vissa avgångar fick också ställas in under eftermiddagen. 

Strax före halv sju hade räddningstjänsten lämnat platsen och trafiken började släppas på igen. 

undefined
Räddningstjänst på plats.

Det är oklart hur polisen kommer att rubricera händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!