Utbildningsförvaltningen har tagit fram ett förslag om detta till utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens sammanträde i veckan.
Redan förra året ingick en avveckling av familjedaghemmet Torstunagruppen som ett av flera besparingsförslag, men då togs inget beslut om avveckling av dåvarande skolnämnden.
Elisabeth Ståhl, verksamhetschef för förskola, konstaterar att ekonomin för den pedagogisk omsorgen (dagbarnvårdarna) är ansträngd. I årets budget räknar man med en halv miljon kronor i underskott.
Det finns idag tio barn inskrivna i Torstunagruppen. Sex av dessa slutar för att börja i förskoleklass till höstterminen. Då återstår fyra barn.
För att få verksamheten att gå runt skulle det behövas mellan 16 och 18 barn. Men efterfrågan har minskat, vilket delvis kan förklaras av tidigare avvecklingsförslag.
"Att verksamheten i flera år har varit under utredning för avveckling har inneburit en långvarig osäkerhet för både familjer och anställda", skriver Elisabeth Ståhl.
De som vill ha dagbarnvårdare kommer efter en nedläggning av Torstunagruppen att vara hänvisade till de två fristående familjedaghemmen i Fjärdhundra och Örsundsbro.
Barnens familjer som har Torstunagruppen föreslås få förtur vid placering på annan förskola. Fjärdhundra förskola kommer att ha plats för de fyra barn som skulle återstå, i fall familjedaghemmet läggs ner. Men även om familjerna skulle vilja ha annan förskola ska de erbjudas förtur där.
De två anställda dagbarnvårdarna förutsätts få fortsätta sina anställningar i kommunen.