Kylslaget köande i timmar för en bal på slottet

Redan halv sex på måndagsmorgonen var de första studenterna från Westerlundska gymnasiet på plats utanför Kompassen för att köa för biljetter till årets studentbal.

Studenter köade utanför Kompassen tidigt på måndagsmorgonen, för biljetter till årets studentbal. Maja Eriksson, Agnes Öberg och Nora Shujairi var på plats redan halv sex på morgonen och biljetterna släpptes halv elva.

Studenter köade utanför Kompassen tidigt på måndagsmorgonen, för biljetter till årets studentbal. Maja Eriksson, Agnes Öberg och Nora Shujairi var på plats redan halv sex på morgonen och biljetterna släpptes halv elva.

Foto: Maria Hedenlund

Enköping2024-03-04 08:43

Inlindade i filtar, med mössor, vantar och en och annan kaffetermos var de redo för flera timmars väntan i morgonkylan, tiden för biljettsläppet var satt till 10.30.

Först i kön sitter Maja Eriksson, Agnes Öberg, Nora Shujairi, Nellie Hallberg, Jonna Högsberg, Maja Eriksson och Valdemar Selgeryd från ekonomi- och samhällsprogrammen. De har köat sedan 05.30 och ser lite frusna ut.

Men några timmar i kylan står de ut med för att få de eftertraktade biljetterna.

undefined
Studenter köade utanför Kompassen för biljetter till årets studentbal redan vid halv sex på måndagsmorgonen.

– Studentbalen är en dag att minnas, det känns viktigt att vara med. Sen är det kul att träffa alla och klä upp sig, lite av en prinsessdröm, säger Maja Eriksson.

– Balen vill man inte missa, med mycket fina bilder därifrån, säger Nellie Hallberg.

Men gratis är det inte, bara biljetten kostar 1 650 kronor per person och till det kommer nya kläder och besök hos frisören.

Är det värt så mycket pengar?

– Kanske inte, men nu sitter vi här... säger Maja Eriksson med ett leende

Längst bak i kön har Ella Ahde, Emmy Almgren och Mustafa Fajek slagit sig ner på fällstolar de tagit med. De har räknat ut att de har könummer 46, 47 och 48 och kommer att få biljetter. 

undefined
Husein Grunte, Ella Ahde, Emmy Almbren och Mustafa Fajek tog de sista platserna i kön.

Det säljs bara 150 biljetter och alla säljs i par. Det är omkring 300 elever som tar studenter vid Westerlundska och biljetterna är åtråvärda.

De hoppas att balen är värd det kylslagna köandet i timmar.

– Vi får se, men det är ju något som bara händer en gång i livet, säger Ella och Emmy.

Klänningar är redan inköpta och frisören inbokad.

– Jag bokade frisörtid för samma dag som balen för fyra månader sedan, nästan alla har bokat frisör samma dag, säger Ella.

Så den som tänker boka en frisörtid i Enköping den 17 maj kan få en utmaning.

undefined
Maja Eriksson, Agnes Öberg, Nora Shujairi, Nellie Hallberg, Jonna Högsberg, Maja Eriksson och Valdemar Selgeryd var väl påbyltade i kylan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!