Inget brott mot avtalet

Det var inget brott mot samverkansavtalet, det fanns aldrig något beslut om tre semesterperioder vid vård- och omsorgsförvaltningen. Nu ska representanter från både kommunen och facket få utbildning i det samverkansavtal som finns mellan dem.

Oro. Enköpings-Posten 13 januari.

Oro. Enköpings-Posten 13 januari.

Foto:

Enköping2017-01-26 16:10

I förra veckan hölls ett möte mellan fackförbundet Kommunal och kommunen angående de påstådda beslutet om tre semesterperioder för anställda vid vissa av kommunens äldreboenden och hemtjänsten.

– Vi hade en överläggning på begäran av Kommunal som ansåg att vi tagit ett beslut utan att förhandla om det. De skickade en förhandlingsframställan om brott mot det samverkansavtal som kommunen och facket har, säger Håkan Sandberg, personalchef vid Enköpings kommun.

Enligt Håkan Sandberg är man efter mötet helt enig med facket om att ingett beslut finns om tre semesterperioder. Den information som funnits om att ett beslut tagits var helt felaktig.

– Förhandlingen landade i att vi kommer att ordna två utbildningstillfällen i samverkansavtalet för representanter för facket och arbetsgivaren. Det var Kommunal nöjda med.

Det var under hösten som information gick ut till anställda inom vård och omsorg att beslut tagits om tre semesterperioder under sommaren, med start redan veckan före skolavslutningarna. Att det fanns ett beslut dementerades dock senare och förvaltningschef Marie Palmgren gick ut med en förklaring på kommunens hemsida. Diskussionen blev het på sociala medier.

Om kommunen varit otydlig i informationen kring semesterperioderna vill Håkan Sandberg inte uttala sig om.

­­– Jag har inte alla detaljer. Det blev hett på Facebook men jag har inte koll exakt på hur informationen sett ut.

Han menar att frågan blivit lite av en storm i ett vattenglas.

– Men det är olyckligt när det blir så och folk oroas i onödan. Vi får lära oss av det så vi inte hamnar i samma situation igen.

Anledningen till att diskussionen om tre semesterperioder kom upp var de problem förvaltningen hade att rekrytera vikarier sommaren 2016. Då tvingades arbetsgivaren att avbryta semestern för vissa anställda och beordra tjänstgöring. En situation man vill undvika så långt det går.

– Men frågan om tre semesterperioder finns inte i dagsläget. Det är vård och omsorg som i samarbete med fackliga organisationer hanterar frågan utifrån hur verksamheten ser ut, säger Håkan Sandberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!