Det här säger cheferna efter strypningen på boendet

Den manliga personalen säger sig inte fått något stöd av cheferna. Arbetsgivaren har inte heller anmält att en ur personalen har råkat ut för en strypning på jobbet.

Boendets VD svarar inte på EP:s frågor, han menar att de inte kommenterar enskilda händelser.

Boendets VD svarar inte på EP:s frågor, han menar att de inte kommenterar enskilda händelser.

Foto: Anders Wiklund/TT

Enköping2022-12-14 12:00

Tidigare i år blev en man överfallen av en kund när han arbetade på ett LSS-boende utanför Enköping. I samband med attacken skickade arbetsgivaren in en anmälan som ett allvarligt tillbud till arbetsmiljöverket. I anmälan nämndes inte strypningen, utan istället hade den dåvarande verksamhetschefen anmält att kunden kastat ett föremål på personalen innan strypningen ägde rum.

Arbetsmiljöverket har inte startat ett ärende kring den nämnda anmälan.

För att reda ut varför strypningen inte anmälts till arbetsmiljöverket har EP kontaktat det aktuella boendet för att fråga varför strypningen inte nämnts i anmälan till arbetsmiljöverket. Den nuvarande verksamhetschefen hänvisar till bolagets vd. 

Vd:n ber om att få återkomma i ett mejl. När mejlet dyker upp är det en annan representant för vårdbolaget som skriver: "Vi kan tyvärr inte kommentera enskilda händelser. Vi arbetar ständigt och systematiskt med vårt kvalitets- och förbättringsarbete. Vi strävar alltid efter att bli bättre på det vi gör."

Mannen som blev överfallen på jobbet berättar att händelsen har givit honom men, och att arbetsgivaren inte har pratat med honom om händelsen. De har inte heller erbjudit honom något stöd efter attacken.

– Arbetsgivaren har inte sagt ett knyst om det. Det som är mest jobbigt är att minnena fortfarande sitter i när jag jobbar. Det blir mindre och mindre jobbigt, men de har fortfarande inte tagit dit något samtalsstöd, säger mannen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!