Hon har en känsla för det goda

En stolt Jessica Jowilin visar upp sin nya bok Med känsla för det goda. Efter lång väntan har den äntligen fått se dagens ljus.

Spegelbild. En bok från hjärtat. I sin nya bok har Jessica fått göra som hon vill. I den visar hon vem hon är.

Spegelbild. En bok från hjärtat. I sin nya bok har Jessica fått göra som hon vill. I den visar hon vem hon är.

Foto: Magnus Eriksson

Enköping2017-12-15 18:00

Enköpingsbor kanske känner Jessica Jowilin för hennes bakverk som serveras på Café tant Gredelin. För den som vill gräva ner sig i ämnet har nu entreprenören och bakverkskreatören släppt en ny bok fullproppad med bakverk och inspiration. Boken har varit efterfrågad av flitiga kafébesökare. Efter succén med boken Söta kakor som kom 2013 har i dagarna Med känsla för det goda fått se dagens ljus. Det har varit en lång process där idéerna har stötts, blötts och marinerats i tankarna. När Jennica väl bestämde sig och satte planerna i verket gick det fort.

– Jag är en person som måste ha ett pågående projekt någonstans. Det är inte lätt att realisera alla idéer som företagare och mamma till två barn, men den här boken ville jag så gärna göra. Till skillnad från den tidigare boken har jag gjort den här helt själv, utan inblandning från något förlag. Det har varit superkul, att få göra den precis som jag vill utan att ta hänsyn till någon annan har varit befriande och det osar verkligen Jessica om boken. Men utan Ulrika Rindegård som hjälpt mej med bilder och layout hade det inte gått, hon är verkligen en inspirationskälla, säger Jessica Jowilin.

Den nya boken skiljer sig mycket från den förra. Små söta kakor är en bok för dem som har en förkärlek för just söta bakverk med fokus på tillagning och recept, medan den nya boken visar en helt annan sida av författaren.

– Det här är en vacker bok med fantastiska bilder som ska inspirera och få läsaren att lämna stress och krav bakom sig och bara köra ner händerna i en deg och skapa något från grunden. Det är inte bara en bok för dem som tycker om söta bakverk, det finns även många recept på enkelt matbröd och ett kapitel om afternoon tea, som är väldigt populärt just nu, säger Jessica Jowilin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!