Vi träffas strax före stängningsdags på måndagen.
– Kanske den mest välbesökta dagen hittills sedan vi öppnade under Kristi Himmelfärdshelgen, säger Lars-Åke Knutsgård medan han sopar rent och tömmer ett par papperskorgar.
Hustrun Karin ropar att hon kommer alldeles snart. En rabarberpaj står i ugnen, en beställning på räksmörgåsar ska skyndsamt åtgärdas och mamma Birgitta Tissier från Österbybruk, som är på besök för att baka sina nötrutor, håller på att plocka ihop innan hon ska hoppa på bussen från Strängnäs som stannar strax före brofästet på Märsön.
Jag växlar några ord med Rolf Thorell och Ragnhild Gustavsson från Fjärdhundra som njuter av varsin glass.
– Fin miljö och rent och snyggt, berömmer de.
Samma ärende har en barnfamilj som lagt till med båten nere vid bryggan och går snabbt upp för stigen och undrar om det fortfarande är öppet.
Jo, några minuter till.
– Jag har gått och sneglat på det här sommarfiket ganska länge, säger Karin Knutsgård.
Fram till i våras arbetade hon som sjukgymnast på en intensivvårdsavdelning i Västerås, trivdes med jobbet men hade andra drömmar.
– En dag i februari tröttnade Lars-Åke på att jag satt och planerade recept och menyer och sa; Ring Leif.
Leif From äger den vackert belägna cafébyggnaden, inte långt från familjen Knutsgårds hem på Märsön, och har drivit rörelsen de senaste åren.
– Jag ringde i början av helgen och hyreskontraktet var klart på måndagen, samma dag som jag sa upp mig, skrattar hon.
Snabba ryck.
För Enköpingsbor med några år på nacken är namnet Knutsgård synonymt med den numera nedlagda Hummelstabaren.
Lars-Åke var med och tog över familjeföretaget 1995.
– Det är sju år sedan vi stängde nu, tiden går fort, konstaterar han.
Det var egentligen inte meningen att han skulle jobba heltid på hustruns café, utan bara hjälpa till lite ibland.
– Nu jobbar vi 70 timmar i veckan och har öppet varje dag. Det är fantastiskt roligt, men slitsamt såklart, säger Karin Knutsgård och förklarar att hon – inte helt oväntat – har mer idéer än hon har tid.
På onsdag är det grillafton här och extra kvällsöppet. Kanske blir det fler gånger innan de stänger i slutet av augusti.
Har du några specialiteter?
– Jag bestämde tidigt att det ska vara ett ställe där allt är hembakat, säger hon och berättar gärna om sina vaniljrutor och matpajer.