Helena tog sig igenom pandemin – med en glad foodtruck

Helena Lindström är för många ett bekant ansikte i Enköping med sina Happy foodtrucks. Nu är hon är gäst i Kom närmare Enköping och berättar om vilka vägval hon gjort i livet. Allt från lantliv, Hawaii, sjukdom och kärleken till mat.

Helena Lindström.

Helena Lindström.

Foto: Scharlotte Peppare

Enköping2024-03-20 05:00

Det är lite kallt inne i Helenas foodtruck. Högsäsongen, sol och matgäster i Drömparken ligger lite längre fram. Men värmen och passionen hon har när hon förbereder sina hamburgarna känns lång väg.

– Vi är en stor matfamilj, som alltid tyckt om att laga mat tillsammans, säger Helena Lindström, ägare till Happy foodtruck.

Hennes matresa som företagare började med Helenas kök i Enköping. Där serverades hemlagad husmanskost och sallader, hon hade catering, foodtruck och festvåning.

När hon sålde restaurangen hade hon så många bokningar som för foodtrucken att hon beslutade sig för att behålla den. Något som kom att bli en ny livsstil. Dessutom en framgångsrik sådan.

– Pandemin kom. Och foodtrucken blev fullbokad. Det var ett alternativ för människor att kunna umgås, när man egentligen inte fick. Ett helt villaområde kunna komma till foodtrucken och beställa mat och sitta utanför men ändå träffa varandra på ett säkert sätt. Dessutom kunde vi ordna med livemusik på plats, det var lyckat.

I EP:s tv-program Kom närmare Enköping berättar Helena om sin uppväxt på landet, hur hon sett världen från flygplan och längtan efter utlandsvärme.

Men allt har inte alltid varit "happy". Samtalet leder också in på en sjukdom Helena fick fightas med. Och vann.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!