Hans vision är att gå från ett förstklassigt bageri och konditori till ett schweizeri, ett konditori där man även serverar lättare måltider och alkohol.
– Men för mej är det inte bara produkterna det gäller, det handlar om en helhetsupplevelse för kunden - allt från bemötande och lokalens inredning till smakuplevelsen, det är kvalitén vi kan konkurrera med, säger Fabian Flink.
Möjligheten att utöka dök upp när frisersalongen bredvid Brödboden blev till salu.
– Det var ett tillfälle jag inte kunde motstå. Nu kan vi utöka serveringen och får totalt 40 platser, säger Fabian Flink.
Hela butiken görs om. En butiksarkitekt, samma som gjorde Roy Fares fik Mr Cake i Stockholm, planerar den nya lokalen som ska gå i klassiskt fransk, rustik stil. Och de satsar även på miljövänliga kylsystem genom projektet Klimatklivet.
– Vi vill ligga i tiden, både vad gäller kundupplevelse, arbetsmiljö och hållbarhetstänk, säger Fabian Flink.
Att Enköping är redo för ett schweizeri är han övertygad om. Han såg en outvecklad potential i småstaden redan när han etablerade sin brödbod här för 16 år sedan.
– Absolut, jag ser ett förändrat beteende, det är mer storstadsvanor i en småstad. Folk flyttar hit, det byggs och vi märker en ökad kundtillströmning, säger Fabian Flink.
Matbröd har han alltid varit stor på, det har varit butikens signum från början.
– Men det som ökar mest är efterfrågan på finare bakverk, och frukostar att ta med eller äta på plats. Jag var i New York för några år sedan och där är frukost ute otroligt stort. Jag tror det kommer mer här också, man gör många olika typer av aktiviteter över en frukost.
En satsning på den egentillverkade glassen finns med i planerna.
– Visionen är att ha nykörd glass varje dag, nu har vi det bara under sommarsäsong. Jag tror på en ökad marknad för konditoriglass.
Idag har brödboden sex anställda plus extrapersonal. Mer nyanställningar måste nu göras.
– Vi klarar knappt produktionen idag, men vi söker folk med hög kompetens eftersom vi gör allt från grunden, säger Fabian.
Att som företagare ta ett ansvar och utveckla sin verksamhet menar han är ett måste.
– Enköping är en turistattraktion med sina parker och jag vill göra allt jag kan för att skapa en upplevelse både för besökarna och för Enköpingsborna!
I slutet av augusti räknar man med att ombyggnaden av brödboden ska vara klar.