Premiärlunchen för Skrovmålets första dag på Pärlan

Tomas Lindström drev tidigare foodtrucken "Skrovmålet" i Fanna. När det blev för kallt i vagnen utforskade han sina möjligheter och hittade en pärla. I torsdags öppnade han sin verksamhet på Pärlans gatukök.

Tomas Lindströms premiärlunch på Pärlans gatukök blev en höjdare, med många gäster.

Tomas Lindströms premiärlunch på Pärlans gatukök blev en höjdare, med många gäster.

Foto: Moa Fox

Enköping2023-03-01 20:00

När Tomas Lindström fick grönt ljus från Pärlans gatuköks förra ägare att flytta in sin verksamhet var tajmingen perfekt. På onsdagen 1 mars hade han nyöppning och smygpremiär.

– Det har varit mycket, säger han. 
 

undefined
Tomas Lindströms premiärlunch på Pärlans gatukök blev en höjdare, med många gäster.

Klockan är runt två-tiden och lunch-rushen slut, när uppemot hälften av platserna i gatuköket fortfarande är fulla. 

– Vid den här tiden brukar det inte vara så många här. 

Det är många av stamkunderna från Fanna som följt med och som har gästat första lunchen på nya stället. 

– De är glada för att det är inomhus, att det finns sittplatser och gott om parkeringar. Förut hade jag bara fyra parkeringar. 
 

undefined
Tomas Lindström smygöppnade verksamheten på Pärlans gatukök på Doktor Westerlunds Gata.

På onsdagen, kvällen innan, fick han tillgång till lokalen, kom iordning och gjorde om menyn som hade en grund byggd på Pärlans gamla klassiker och det egna sortimentet från foodtrucken. 

– Vi hade tänkt att öppna ikväll men kassan kom tidigare så vi körde lunchen också. 

Nästa vecka kommer han att annonsera om att han öppnat på Pärlan. Men redan på torsdagen var det fullt med gäster.

– Min fru och barnbarn var här men var tvungna att komma tillbaka senare eftersom att det inte fanns plats. Jag hann inte ens se att de var här. 
 

undefined
Det är varmare i gatuköket än i foodtrucken, något Tomas är glad över.

Tomas är nöjd med nya lokalen. Mycket på grund av värmen. 

– Nu jobbar jag i piké och inte i fyra tjocktröjor. I vagnen stack värmen rakt upp i ventilationen. 

Det han sålt mest under dagen är den egna hamburgar-specialen, "Skrovmålet".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!