I torsdags kom beskedet från Folkhälsomyndigheten om en förlängning av distansundervisningen för gymnasieskolorna, men med en justering om att undervisningen ska bedrivas som en kombination av distansundervisning och undervisning på plats i skolan från och med måndag 25 januari till och med 1 april.
Westerlundska gymnasiets rektor Daniel Hellström tycker att känns glädjande att få välkomna de elever igen som har studerat hemifrån sedan i december.
– Det är välkommet, men jag tycker att det är beklagligt att vi bara får en dag på oss. Frågan förtjänar en lite bättre framförhållning, säger Daniel Hellström.
För att få tid till förberedelser kommer kommande vecka att löpa på som de tidigare veckorna den här terminen. Varje program kommer att arbeta fram upplägg för hur distansstudier och studier på plats ska fördelas.
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att fördelningen ska ligga på mellan 80 och 20 procent.
– Målet är att ju närmare vi kommer den 1 april så kommer vi att ligga nära 80 procent i skolan, berättar Daniel Hellström.
Samtidigt tillstår han att det finns en oro hos både elever och lärare.
– Jag tror att varje lärare vill ha eleverna på plats, men just nu finns det en stor oro för att bli smittad.
En sak som måste lösas är trängseln i matsalen. Eventuellt kan det bli så att ett begränsat antal elever får matlådor för att äta på annan plats än i matsalen.
Delar av gymnasiet har varit på plats i skolan då de undantagits. Bland annat gäller det gymnasiesärskolan.