Greps med sju haschkakor i kalsongerna

När polisen ville visitera mannen försökte han rymma. Efter tumult och pepparsprej hittade polisen sju haschkakor i mannens kalsonger. Nu åtalas 20-åringen för narkotikabrott och våldsamt motstånd.

Polisen hittade sju haschkakor i kalsongerna efter gripandet.

Polisen hittade sju haschkakor i kalsongerna efter gripandet.

Foto: Polisen

Enköping2021-10-13 14:00

En polispatrull följde efter en bil som betedde sig en märkligt på riksväg 55 mellan Örsundsbro och Litslena en dag i januari tidigare i år.

I höjd med Litslena kyrka bestämde sig patrullen för att stoppa bilen. I bilen satt en kvinna och tre män, samtliga från samma sörmländska stad, och man bestämde sig för visitation. När det var dags för den fjärde mannen, en 20-åring, försökte mannen smita. Han hann inte långt innan polis fick tag på honom. En av poliserna slet fram batong medan en annan försökte brotta ned 20-åringen, som gjorde motstånd. Först efter att en av polismännen pepparsprejat mannen lyckades man få kontroll på honom. 

Under visitationen hittade man sju haschkakor i 20-åringens kalsonger, nästan 700 gram. De övriga tre nekade till brott och sa sig inte känna till knarket i mannens kalsonger. Under förhören framkom det att de fyra åkt från Sörmland till Uppsala. För att äta på McDonalds, hävdade de. Polis och åklagare misstänker att resan gjordes för att köpa det beslagtagna knarket.

Under utredningen har polisen kunnat säkra konversationer som 20-åringen haft med diverse personer som åklagaren hävdar är diskussioner om knarkförsäljning. 20-åringen själv erkänner innehavet, men menar att han har köpt det för eget bruk. Att det handlar om en stor mängdberor på att han ville bunkra under pandemin.

Nu åtalas mannen för narkotikabrott och våldsamt motstånd vid gripandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!