Full gas på Ludwigs nystartade bilfirma

Bilar och motorer har länge varit ett stort intresse för Ludwig Cygnel. Nu har han bestämt sig för att starta en egen bilfirma och ser fram emot utmaningen.

Att starta egen bilfirma har länge varit Ludwig Cygnels dröm.

Att starta egen bilfirma har länge varit Ludwig Cygnels dröm.

Foto: Tobias Skagerström

Enköping2020-10-14 06:00

I verkstaden står flera bilar i olika skick och Ludwig Cygnel torkar en blå BMW från regnet som fortsätter att vräka ned utanför. 
Han visar runt i lokalen bland bilar, verktyg och var kontoret ska vara senare när det blir färdigt. Det har varit fullt upp sedan han nyligen bestämde sig för att starta en egen bilfirma inom bilvård. Bland annat renoverar, rengör och polerar han bilar både invändigt och utvändigt.

– Det är lite stökigt här, jag hann tyvärr inte städa undan så mycket som jag ville. Jag har precis bytt till en större lokal och skickat in papprena till Skatteverket så det är mycket att göra. Jag har velat starta eget ett tag så det är kul att vara igång, säger Ludwig Cygnel.

I ett inlägg på Facebook frågade Ludwig om det fanns intresse för en bilfirma och fick mycket mer respons än vad han trodde.
Det gjorde att han bestämde sig för att ta steget och starta eget företag.

– Jag hade räknat med några få svar men det var över 250 kommentarer och flera meddelanden så det var jättekul. Då kände jag verkligen att det var dags att starta egen firma, det blir fullt upp här i början men det är så det ska vara, säger Ludwig Cygnel med ett leende.

Motorer och bilar har länge varit ett stort intresse för Ludwig Cygnel. När han var 20 år tog han körkort och köpte sin första bil. 
När han senare införskaffade en Audi A4 växte intresset för bilvård och han har lärt sig genom att kolla på videor på Youtube och fått tips av andra.

– Det var min första lite dyrare bil som var värd att ta hand om och som jag ville hålla snygg. Då insåg jag att det var ganska dyrt att lämna in bilen för saker som jag kan göra själv. Jag har haft många bilar genom åren och lärt mig när jag fixat med dem och andras bilar. Man lär sig alltid något av varje bil, säger Ludwig Cygnel.

Han började fixa familjens, vänners och bekantas bilar och nu har verksamheten växt från hobby till eget företag på heltid. 

– Det blir en rolig och spännande utmaning att bygga upp en kundkrets och jobba med marknadsföring. Jag har ingen tidigare erfarenhet av företagande men jag har kört mycket på sociala medier här i början. Det kan nog bli lite kämpigt men jag får testa lite olika varianter och pröva mig fram för att se vad som funkar. Det har varit min dröm att ha bilfirman på heltid och jag hoppas att det går bra, säger Ludwig Cygnel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!