Efter en kontroll på torsdagskvällen kunde livsmedelsinspektören konstatera att restaurangen gjort det som kommunen krävt; rengjort lokalerna, tvättat kläder och kastat alla öppnade matförpackningar, till exempel.
– Dessutom har den personal som bar på smittan varit smittfri tillräckligt länge. Därmed kan de öppna igen, säger Emma Herelius.
Hon betonar att restaurangen samarbetat med miljöavdelningens personal på alla sätt och att inga tvångsmedel behövt tas till.
På fredagseftermiddagen berättade Tokai Sushis ägare Gereld Od för EP att de har storstädat och slängt alla öppnade produkter och de som de rört vid:
– Vi har slängt mycket och köpt nya saker.
Vad tänker du efter den här händelsen som fått mycket uppmärksamhet?
– Det var många som skrev och vi tog så klart åt oss av alla kommentarer i sociala medier. Det var också väldigt skönt att läsa att våra stamkunder förstod att det kunde hända, säger Gerelt Od.
Nu när ni åtgärdat allt kommunen begärt – när öppnar ni igen?
– På tisdag öppnar vi restaurangen igen.
Gerelt Od säger att de lärt sig otroligt mycket av händelsen:
– Vi har läst på väldigt mycket. Och framöver så vi vara extra försiktiga och jobba ännu hårdare för att det inte ska hända igen.
Det var i slutet på förra veckan som hundratals gäster insjuknade i magsjuka efter att han ätit på restaurangen.
Provtagningar visade att det handlade om Norovirus, så kallad vinterkräksjuka.