Sedan i mars har Elena Parinov och sönerna Dima, 17 år, och Ivan, 8 år, bott på migrationsverkets anläggningsboende på Ormvråksgränd. Barnen har börjat i skolan i Enköping och Dima tränar basket. De har fått flera vänner och trivs här.
Men på onsdag flyttas de av Migrationsverket till ett boende i Fagersta i Västmanland.
– Det känns sorgligt. Det är svårt att föreställa sig hur det blir, vi vet inget om den nya platsen, vi vill stanna här där barnen går i skola och vi känner folk, säger Elena.
De flydde från krigets Ukraina i början av mars.
– Vi har hört att Sverige är ett bra land som skyddar barn och kvinnor och vi hade kontakter med volontärer i landet, berättar Dima.
Elenas man, barnens far, är kvar i Ukraina och strider för sitt land.
För Elena och barnen är stressen och oron stor, både för flytten till en okänd ort och för mannen som är kvar i kriget.
Ann-Sofie Millberg, föreståndare för Lokalen på Kärrhöksgränd, dit många flyktingar söker sig, är upprörd över beslutet om flytt.
– Man flyttar folk som boskap över landet, det är inte en okey syn på människor. Det handlar om folk som lyckats bygga upp ett nätverk och etablerat sig trots sin otrygga situation. Det är vansinne att slita upp dem på det här viset, speciellt som det finns platser över här i Enköping, säger hon.
För två veckor sedan tog Enköping emot drygt 50 ukrainska flyktingar vid Åsundagården i Hummelsta. Det var färre än man först räknat med så boendeplatser finns.
– Vi ska ta emot 35 flyktingar till vartefter anvisningarna kommer från Migrationsverket, säger Maria Söderlind, tf chef vid kommunens integrationsenhet.
Hon kan själv inte agera för den ukrainska familjen, de måste kontakta sin handläggare på Migrationsverket och begära att få stanna.
Migrationsverket uppger att boendet på Ormvråksgränd bara är en tillfällig lösning. De skyddsbehövande från Ukraina ska flytta vidare till boenden som anordnas av en kommun, man försöker då ta hänsyn till eventuellt arbete och barns skolgång.
– Men flyttar blir nödvändiga för att vi ska uppnå lagstiftningens mål om en jämnare fördelning av flyktingar mellan landets kommuner, säger Karl Lindberg, presskommunikatör vid Migrationsverket.
I vissa, särskilda fall kan beslutet om placeringsort ändras, men flera villkor måste då uppfyllas och det måste finnas plats kvar i den önskade kommunen.