Trots att alla hjärtans dag ligger mitt i veckan är det något både förväntansfulla par och företagare ser fram mot. Dagen brukar innebära lite extra lyx och konsumtion. Något en affärsverksamhet inte tackar nej till.
– Det är roligt, speciellt i dessa bistra tider, med något som bryter vardagen. Vi får ett litet rosa skimmer för en dag och nu råkar det vara mitt i veckan, lill-lördag, säger Anna Rasch-Olsen, hotelldirektör på Park Astoria.
Hon tycker det är kul att det finns dagar som alla hjärtans dag att hänga upp resten av de tråkiga oxveckorna på. På hotellet erbjuds en speciell meny i kärlekens tecken. Men något övernattningspaket är svårare att bygga på mitt i veckan. Om det hade sammanfallit med en helg hade det varit enklare, menar hon.
På Haga slott, strax söder om Enköping, är deras alla hjärtans dag-weekend fullbokad. Då övernattar drygt 80 personer på slottet efter de ätit en fyrarättersmiddag och kanske besökt spa-avdelningen.
Inne på slottet finns den nybyggd "slottsbaren" som Per Persson, restaurangchef på Haga slott, stolt visar upp.
– Här kan man dricka Haga slotts egen champagne. Även på onsdagen på alla hjärtans dag finns det möjlighet till att boka bord och äta middag så klart, säger han och lägger in mer ved i kaminen.
Han berättar att det säkerligen kommer finnas hjärtan och sådant som kopplar ihop med att det är en speciell dag. I slutändan så har de ett koncept på slottet som räcker långt säger han, men att temadagar naturligtvis är bra och roligt för verksamheten.
– Jag vill ha kärlek varje dag!, utbrister Mousa Eliya, som driver Grekiska och Hamnmagasinen.
Så vad betyder alla hjärtans dag för er?
– Kan man inte fira kärleken varje dag? Man behöver inte en speciell dag för att ge sina barn eller familj extra omtanke eller en blomma, säger han och skrattar.
Hamnmagasinen har gått ut och marknadsfört en romantisk trerättersmiddag under en långsittning, en kväll som nu inte går att genomföra.
– Vi kan tyvärr inte använda övervåningen på grund av problem med trappan upp. Så det blir middagar på Grekiska istället och det kommer vara dekorerat.
Mousa Eliya har drivit restaurang sedan 2009 och berättar att det är säsongsbetonat i restaurangbranschen. Han ser fram emot dagen och tycker den är betydelsefull för affärsverksamheten.
– Det är alltid många bokningar då.