2016 sålde Enköpingsentreprenören sitt eventbolag Bigélius Production AB till medietekniksjätten Mediatec som senare bytte namn till Creative Technology (T). Istället för egenföretagare blev han nu anställd projektledare.
– Vi var tvungna att anpassa oss efter en helt annan volym. Först var vi 13 anställda och nu är vi 179 stycken.
CT levererar ljud, ljus, video, kamera, scener och IT till stora som små evenemang. De finns på 32 ställen i 17 länder över hela världen och har ett stort nätverk av kunder. Och Ola har mer än erfarenhet. Han har varit med i branschen sedan 80-talet.
– Det har varit en guldålder att vara verksam i eftersom det kommit så mycket ny teknik.
Innan pandemin var de rustade för att ta emot hur många jobb som helst men istället tömdes kalendern helt. Från och med våren ställdes allting in.
– Vi var tvungna att säga upp över 60 personer. Det kändes piss.
Medan produktionsbolag kunde gå runt på biljettintäkter, var läget svårare för dem, eftersom inga evenemang eller konserter faktiskt genomfördes. Även när restriktionerna försvann, var det svårt att få fart på affärerna.
– Det var enormt svårt att få tag på folk. Många av de som frilansade för oss, vilken var en stor del av bemanningen, hade sökt sig vidare till andra jobb.
Men idag står de på stadiga ben. Frilansarna har hittat tillbaka och man omsätter mer än tidigare. Lagerlokalen i Enköping, full av teknisk utrustning, är hjärtat i businessen i Sverige. Därifrån rullar trailers till stora och populära evenemang.
Lagret är drygt 5000 kvadratmeter stort med lika mycket utrymme utanför för de stora lastbilarna.
– Men vi ska bygga ut, säger Ola.
Han berättar att de knappt får plats med all utrustning i dagens läge.
De har kunder som "Melodifestivalen", Volvo, Grand Hotell, Vattenfall och den stora techsatsningen "Space" på Sergelgatan i Stockholm. En av de stora jobben just nu är leverans av ljud, ljus och bild till Sweden International Horse Show på Friends Arena som äger rum i helgen 24 till 27 november. Och allt kommer från Enköping.
– Förut hölls evenemanget alltid i Globen. Friends är sex gånger större. Gör man något där, krävs också sex gånger mer utrustning. Belysningen där är externa lampor från oss, eftersom de inte vill ha den starka arenabelysningen.
CT ska se till så att allt från ryttarnas röster hörs ut i högtalarna till att allt syns på de stora LED-skärmarna i taket.
– När allt är installerat har vi cirka 20 tekniker som fortfarande är på plats för att drifta tekniken.
På fredagen 25 november ska Ola även vara med och dela ut pris i ridsports-disciplinen fyrspann på hästshowen.
– CT är med och sponsrar en ridklass också, säger han.
Han själv är på plats titt som tätt på Friends Arena för att se till att allt kommer på plats. Han är en doer, helt enkelt.
– Men det är viktigt att hålla koll på det administrativa också. Har du inte koll på ekonomin är du körd. Många av mina största affärer har kommit från snabba beslut om prisförslag.
Vad som driver honom att göra saker som att stötta Bacho-museets överlevnad till att ta möjligheten att bygga lagret i Enköping, är möjligheterna med allt han tar sig för.
– Jag tycker att det är kul att engagera mig i saker. Och om man inte gör något för andra, hur ska man då få tillbaka något?