Anna Karin gick vidare i Postkodmiljonären

Enköpingsbon Anna Karin Grahn var med i lördagens sändning av Postkodmiljonären. De tre frågorna hon fick klarade hon utan några problem vilket innebär att hon även kommer medverka i nästa veckas program.

Anna Karin Grahn är vidare till nästa runda i Postkodmiljonären.

Anna Karin Grahn är vidare till nästa runda i Postkodmiljonären.

Foto: Emilia Dalén/Postkodmiljonären

Enköping2021-09-12 08:00

Anna Karin, 53, kommer ursprungligen från Boden men bor just nu i Enköping tillsammans med maken Micael, barnen Nils och Anna samt katten Gunnar. Till vardags jobbar hon som banktjänsteman i Stockholm. Nu är siktet inställt på att bli miljonär och den första delen i resan mot den högsta vinsten klarades av utan större svårigheter. Inför nästkommande program har hon redan klart för sig vilka frågor som gärna får dyka upp och vilka hon helst vill undvika. 

– Jag vill gärna ha frågor om populärkultur. Men sport och kungar går bort, de fastnar inte i minnet!

På fritiden gillar hon att pyssla med huset och sommarstugan i Haparanda. Hon är också ett stort fan av skidåkning och träning. Det förstnämnda är rätt så förståeligt med tanke på vad Anna Karin helst hade lagt pengarna på vid en eventuell storvinst.

– Jag skulle köpa nya skidor till alla i familjen och en liten båt till sommaren. Vinner jag miljonen blir det en elbil!

Men att Anna Karin kom med i Postkodmiljonären skedde inte utan några hinder på vägen. Det börjar med att man skickar in en intresseansökan och går man vidare från det steget är nästa moment ett kunskapstest.

– Det är tusentals som söker in varje år. Sen är det många som sållas bort efter kunskapstestet så det är en lång process deltagarna tar sig igenom, säger Sophie Westerlund, pressansvarig hos Postkodmiljonären.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!