Hur var det med EU-kunskap i Enköpings kommun?

Enköpings kommuns näringslivschef Anna Holmström svarar nu på kritiken från arrangören av Westerlundska gymnasiets EU-mässa tidigare i veckan.

Anna Holmström, näringslivschef på Enköpings kommun.

Anna Holmström, näringslivschef på Enköpings kommun.

Foto: Pia Nordlander

Enköping2024-03-20 19:00

När svaret kom från både företag och Enköpings kommun att de inte ville närvara på skolans EU-mässa under måndagen blev arrangören Alfred Henriksson besviken. Syftet med arrangemanget vara att öka medvetenheten hos eleverna kring möjligheten att vara med och förändra i samhället genom att rösta.

– Inte heller Enköpings kommun närvarar. De svarade att de får sina direktiv av regeringen och riksdagen och i sin tur av EU. De tackade nej för de tyckte att de var för dåligt insatta i frågor direkt kopplade till EU och det tycker jag är lite långsökt, sa Alfred Henriksson.

undefined
Alfred Henriksson, elev på Westerlundska gymnasiet.

Anna Holmström är förvånad:

– Jag har inte fått någon inbjudan till det alls, så jag kände inte till att de fanns nån EU-mässa, säger Anna Holmström.

Alfred Henriksson säger att svaret han fick från kommunen var att de var för dåligt insatta i frågor direkt kopplade till EU. Är ni det?

– Inte alls! Jag har själv jobbat på Handelskammaren och har stort intresse av att vara med på sånt här och prata EU-frågor och företagande. Men jag har hört med mina kollegor på näringslivsavdelningen och de verkar inte heller ha fått någon inbjudan. Och det är jättesynd. Jag vet inte vem han haft kontakt med. 

Anna Holmström säger att hon gärna träffar UF-ungdomar och pratar företagande när hon kan.

– Hälsa Alfred och säg att han gärna får kontakta mig direkt nästa gång.

undefined
Anna Holmström, näringslivschef på Enköpings kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!