Den började som en idé hemma i Enköping 2018, där den instrumentella versionen spelades in. Men tack vare samarbetet med Martine-Nicole Rojina, alias Sister Moon, utvecklades låten med påläggning av text och melodi till den nya versionen som alltså släpps på fredagen.
– Låten betyder mycket för mig. Det är första gången jag samarbetar med en utländsk artist. Jag skulle beskriva låten som en kombination av elektronisk dansmusik och pop tillsammans med lekfulla ljudinslag, säger Tim Palm till Enköpings-Posten.
Och Martine-Nicole Rojina förresten. Tack vare henne, ett vetenskapligt projekt och Abbey Road Studios har delar av låten skickats upp och studsat på månens yta och tillbaks till jorden.
– Det är unikt, jag har inte hört att det gjorts förut. Med hjälp av ett teleskop och en radiosignal i ljusets hastighet mot månens yta. Den vågen studsar mot månens yta och tillbaks, säger Tim.
Delar av intäkterna från låten går till organisationerna ”Drake Music” och ”Human Instrument” som sprider kunskap och främjar utvecklingen av instrument till personer med fysiska funktionsnedsättningar.
– Jag har 15 låtar som ligger i pipeline, de är klara till 95%. Det är lite finputs bara innan de kan släppas, säger Tim om framtiden.
Till vardags bor Tim Palm numera i Stockholm då han studerar till civilingenjör och gymnasielärare inom matematik och informationsteknik på KTH. Men vid sidan av det har han ett starkt intresse för musikskapande.