– Vi hade pratat i flera år om att göra något eget, säger Helena som tillsammans med maken Petter har lång erfarenhet från hotell- och konferensbranschen vid bland annat Tammsvik i Bro och Krägga herrgård i Bålsta.
För fyra år sedan körde de förbi Helenas kök, som då höll till i lokalen på Mästergatan, och såg att stället var till salu. Ett telefonsamtal från bilen och sen blev det ingen semester det året.
– Jag slutade på Tammsvik, började renovera i juli och sen öppnade vi i oktober, säger Petter.
De första åren körde de lunchservering och catering.
– Det har varit lunchservering här sedan 1963, säger Petter och tillägger att han tycker att det gamla smeknamnet på restaurangen, "skitiga duken", är rätt kul.
Men efter några år var det dags att göra något nytt. Köket var nyrenoverat och de ville utveckla verksamheten.
Corona hjälpte till i beslutet - att satsa på restaurang med finare mat.
– Vi märkte av en minskning av luncherna, det krävs stor omsättning för att det ska gå runt, säger Helena.
De har även många cateringkunder men av de 12 bröllop som var inbokade blev bara fyra kvar på grund av corona.
– Men att lägg oss ned och dö är inte riktigt vår grej, vi fick lov att tänka om, säger Petter.
Sedan fyra veckor driver de nu Landars Kök och bar med restaurang kvällstid. Lokalen är nyinredd och en klassisk William Morristapet har styrt färgerna som går i mustigt grönt, rött och gult.
De satsar på närproducerat och svenskt kött, lagar all mat från grunden och har nyligen gått med i föreningen Fjärdhundraland för att knyta nya kontakter med lokala producenter.
– Det handlar om djurhållning och miljö och vi vill gynna de svenska bönderna, säger Helena.
Sedan i våras driver de även kaféet vid Broby gård väster om Hummelsta.
– Det är roligt, en bra kombination och jag tycker det är jättekul att baka, säger Helena.
Kaféet i Broby tog de över 14 mars, precis när coronapandemin bröt ut, och de nyasnställningar de planerat fick skjutas upp.
– Vi var lite oroliga då men det har gått bra och nu satsar vi på julbord vid Broby och även på take away med middagsmeny vid Landars, säger Helena.
Läget för restaurangen i Enköping kan tyckas lite annorlunda, vid en genomfartsled en bit från centrum.
– Men det byggs mycket bostäder här i området och vi har även kunder från andra orter, som Bålsta och Västeås. Vi har blivit väldigt varmt mottagna i Enköping, säger Helena.