Dans och glädje på Måndagskväll i Enköping

Under måndagsaftonen var det dags för sommarens andra "Måndagskväll" i Enköping, där regnet hann sluta precis lagom till att det skulle börja.

Andra upplagan av Måndagskväll i Skolparken i Enköping gick av stapeln under måndagen.

Andra upplagan av Måndagskväll i Skolparken i Enköping gick av stapeln under måndagen.

Foto: Per Elfström

Enköping2024-07-08 21:00

Vädret höll på att ställa till det för sommarens andra upplaga av Måndagskväll i Skolparken. Innan kvällens framträdanden satte igång öste nämligen regnet ner över centrala Enköping. Men folk hade tagit sig till Skolparksscenen ändå, för att se nära och kära och se dansglada ynglingar framträda.

– Mitt barnbarn ringde och han ska vara med och dansa och frågade om vi skulle komma hit och kolla. Så därför trotsade vi regnet! säger Berit Persson, en av alla dem som tog sig till Skolparken på måndagen.

undefined
Jenny Sundvall och Berit Persson trotsade regnet för att gå och se på Måndagskväll.

Men det var som att vädret visste om att det vankades Måndagskväll, för precis lagom till att programledaren Elin Furin välkomnade publiken med allsång så slutade det regna. Johanna Sköld och Amelia Königsson var två av dem som glatt klappade med under de inledande dansframträdandena.

– Vi är här för att min systerdotter dansar i Street Feet, men också för att man har vetat om Måndagskväll i många år. Kul att det är igång fortfarande! Så vi ville se hur det är också, säger Johanna Sköld.

– Det är viktigt att gå på evenemang för att stötta. När det väl händer något så är det viktigt att man går dit också, fyller Amelia Königsson i.

undefined
Johanna Sköld och Amelia Königsson var både där för att se en anhörig uppträda, men också för att stötta Måndagskväll i Enköping.

Under fyra måndagar i juli arrangerar kommunen "Måndagskväll i Skolparken" för alla som vill underhållas av dans, musik och allsång. 

På scenen i Skolparken får både amatörer och proffs uppträda, vilket gör att Enköpingspubliken får se både nya och välkända förmågor om man tar sig till någon av måndagskvällarna som kommunen arrangerar.

undefined
Många var dem som tog sig till Skolparken för att se Måndagskväll, trots att det regnade ända fram tills allt började.
undefined
Familjen Viksell tog sig dit för att se deras släkting vara med och dansa.
undefined
Burundiska föreningens dansgrupp var först ut med att uppträda denna Måndagskväll.
undefined
Måndagskvälls andra upplaga lockade unga som äldre till Skolparken på måndagen.
undefined
Massvis med unga dansade på scenen i Skolparken under säsongens andra Måndagskväll.
Måndagskväll 8 juli

Medverkande

Elin Furin, programledare.

Mainstreet Stompers

Burundiska föreningens dansgrupp

Street Feet

First Light

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!