Coronaanpassad självplockning i Marias hallontunnlar

Tunnelvis med gula och röda bär finns nu för avplockning i Hallonparken. Men i år släpps färre in i tunnlarna än vanligt.

Ägaren Maria Abrahamson berättar att företaget fortfarande är under utveckling. På torsdagen kom en leverans av nya plantor med havtorn och rabarber som ska planteras.

Ägaren Maria Abrahamson berättar att företaget fortfarande är under utveckling. På torsdagen kom en leverans av nya plantor med havtorn och rabarber som ska planteras.

Foto: Sara Malmborg

Enköping2020-07-18 12:45

Sommarliv

Strax innan öppning på torsdagen står redan ett dussin bilar parkerade utanför Hallonparken. I år är det coronaanpassad självplockning som gäller. Högst två i varje sällskap får vistas i tunnlarna samtidigt. Annars blir det för trångt.

– Det kan bli mycket folk och då får man vara beredd på att bara en i familjen får gå in och plocka. Resten får vänta utanför och fika eller gå ner till badet istället, säger Maria Abrahamson som driver familjeföretaget.

Just nu är det den mest intensiva perioden på året. Tunnelvis med mogna röda och gula hallon måste plockas av. Under vardagar plockar företaget själva och säljer till företag, men på helger och en del vardagar håller de öppet för självplockning.

– Det kommer nya kunder varje gång, säger Maria som precis har fått en leverans av nya plantor med havtorn och rabarber som ska planteras. Företaget är fortfarande under utveckling och vill expandera.

Med några meters avstånd står ett tiotal besökare och plockar gula hallon. Solen ligger på och det steker inne i tunneln. De flesta har en vattenflaska nära till hands.

– Jag åker hit så fort jag vet att det finns bär. Det är unikt att allt är ekologiskt, säger Barbro Jansson som upptäckte Hallonparken för ett par år sedan genom kändisbagaren Sébastien Boudets Instagram-konto.

I början av tunneln står Erik Borälv med en halvfull bärlåda.

– Det är premiär för gula hallon för mig. Tidigare har jag bara plockat röda. Jag gör sylt av bären sen, säger han.

Karta: Hallonparken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!