Det är ju inte bara i Enköping han kört Godmorgon-konceptet under de snart 15 åren som gått sedan han var med och drog igång det.
När det var som mest hektiskt körde han frukostmöten i Uppsala, Sala, Heby och Östhammar också.
– Det är mycket som förändrats sedan 2009. Jag hittade ett gammalt manus från första gången, det var 17 sidor skriven text. Nu skriver jag gästernas namn på en papperslapp och kanske något stödord om vad vi ska prata om, berättar han.
Men han tycker att programidén behöver en förnyelse och eftersom han själv fått prägla programmet från start tror han det blir bäst om han lämnar över stafettpinnen.
– Annars blir det ju samma sak, hela tiden, säger han.
Grundtanken med hela konceptet är att vara ett forum för affärsnätverk, en plattform där det lokala näringslivet kan mötas men också möta myndigheter. Niclas Buskenström beskriver den programledarroll han haft som ett kitt som ska foga samman aktörerna. Men, att de själva måste göra jobbet.
Har det funkat tycker du?
– Alla dar i veckan. En företagare sa exempelvis en gång att han varit på Godmorgon Enköping x antal gånger men att han aldrig gått därifrån en enda gång utan att ha haft en affär på gång.
Niclas Buskenström säger att han blir sentimentalt stolt och blödig när han tänker på att han varit med och startat något som nu blivit en institution.
Har det hänt några extra roliga eller dråpliga saker som du kommer du att minnas från de här åren?
– Det har gått ganska lugnt till i Enköping faktiskt. En gång var det en inbokad gäst som aldrig dök upp och vi märkte det inte förrän efteråt. Den personen måste ha känt sig väldigt betydelsefull. Annars har jag fått pudla några gånger, mest efter småsaker jag sagt. I Uppsala hade jag Knut Knutsson som gäst, han tog ingen hänsyn till att jag ens var där, pratade själv hela tiden, minns han.
Den 8 maj blir sista Godmorgon Enköping för Niclas Buskenström. Nu ska han ägna sig åt jobbet på kommunikationsbyrån Zmart Webb och Reklam, där han beskriver sin titel som marknadsföringsprojektledare.
– Jag kommer att ha att göra ändå, det här blir bara en sak mindre. Och jag lägger inte scennärvaron på hyllan, säger 51-åringen som också brukar göra jobb som DJ och andra "pratjobb" på scener runt om, exempelvis på Näringslivsdagen och Guldliljan.