Brand i flishög - mycket höga lågor

En brand utbröt på söndagskvällen.

En brand i en hög med stockar och flis utbröt på söndagen.

En brand i en hög med stockar och flis utbröt på söndagen.

Foto: Läsarbild/Bas van Goch

Enköping2021-12-19 23:10

Vid halv elva-tiden på söndagen startade en brand vid en metallindustri mellan Bredsdal och Edsberga väster om Enköping. Det är en flishög och ett större antal trästockar som har fattat eld.

Räddningstjänsten kom fram 23:00, konstaterade att det var höga lågor och man begärde ytterligare bilar i arbetet med släckningen.

Fyra stationer och två ledningsbilar var på plats. Man skickade även upp drönare för att ta hjälp med ir-kamera.

Vid 04:20 på morgonen brann det fortfarande kraftigt och man jobbade på att begränsa branden.

Det finns inga rapporter om skadade och det föreligger ingen risk för spridning till bostäder, men röken kan märkas av enligt räddningstjänsten.

Vid 06:30 uppgav räddningstjänsten att tre enheter fortfarande var kvar på platsen men att läget ser bättre ut än tidigare.

– Vi har lyckats göra som en avdelning av området som brinner, vi har lyckats begränsa ner det. Om vi får ihop det här ska vi kunna avsluta insatsen under morgonen, säger Thomas Sjöberg vid räddningstjänsten.

Även polisen var på plats under natten. De uppger att det inte finns någon misstanke om att branden är anlagd, utan att det troligaste är att flishögen har självantänt.

Strax före klockan 10:00 meddelade räddningstjänsten att de lämnat platsen sedan en stund tillbaka.

- Jag måste bara tacka alla inblandade för allt slit. Hade elden fått fäste i flishögen hade det inte blivit bra, säger Emelie Källemy, leveransledare biobränslen på Mellanskog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!