Biggest loser–Simon tillbaka i rutan

För två år sedan tappade Enköpingsbon Simon Axelsson kilona i tv-rutan. Nu dyker han upp i tv-rutan igen, denna gång i Farmen.

Simon Axelsson gillar utmaningar och valde att ställa upp i tv-programmet Farmen. Och även om Biggest loser och Farmen skiljer sig från varandra, så finns det likheter, berättar han.

Simon Axelsson gillar utmaningar och valde att ställa upp i tv-programmet Farmen. Och även om Biggest loser och Farmen skiljer sig från varandra, så finns det likheter, berättar han.

Foto: Cassandra Grönlund

Enköping2019-12-24 12:00

Dagen innan julafton är det lugnt inne i Bergvretenskolan. Ett fåtal barn sitter med julpyssel och här träffar vi elevassistenten Simon Axelsson, 25-åringen som för två år sedan hamnade på en tredjeplats i Biggest loser-finalen. Ett program som enligt honom själv förändrade hans liv. 

–  När jag var med i Biggest loser så handlade det väldigt mycket om mig, vikten och måendet. Vi tränade tio timmar varje dag och åt väldigt lite. Det var hemskt. Så att vara kvar på finalvikten var aldrig målet, men jag fick hjälp att ställa om min livsstil till det bättre, berättar Simon Axelsson. 

I dag tränar han Rugby i Enköpings rugbyklubb, jobbar heltid och pluggar upp gymnasiet på Västerås folkhögskola. I framtiden hoppas han utbilda sig till lärare. Den 5 januari får vi ännu en gång se Simon i rutan, men denna gång är Ekolsunds slottsmiljöer utbytta mot Smålands djupa skogar, utan vare sig elektricitet eller rinnande vatten. 

– Det var inget jag hade planerat, utan det blev väldigt spontant. Jag ville ha en utmaning och kompisarna lyckades övertyga mig om att vara med, säger Simon Axelsson. 

Inspelningen gjordes i somras och hur det gick för Simon får han inte avslöja. Men någon typisk Farmen-kille ser han sig inte som, även om han själv är uppvuxen på landet i ute i Lillkyrka. 

 –  Jag är livrädd för insekter. Jag var den som inte kunde något, medan de andra deltagarna var väldigt pålästa. Det var dass, ingen mat och duscha i skitvatten. Jag försökte bara flyta med och hålla mig i bakgrunden, men det gick väl så där, skrattar Simon. 

Tv-programmet Farmen sänder sin trettonde säsong i Tv4 efter nyår och går ut på att ett gäng deltagare får bo och leva på en bondgård enligt den standard som fanns för över hundra år sedan. Här får de genom uppdrag och paktbildande tävla om att bli sist kvar och vinna en halv miljon kronor. 

Även om Farmen på många vis skiljer sig från Biggest loser, så ser Simon ändå några likheter. 

– Eftersom vi åt väldigt lite mat, så tappade jag sexton kilo under inspelningen. Sedan har man kameror riktade mot sig dygnet runt, det spelar ingen roll om man är ledsen och vill vara för sig själv. De är ständigt i närheten och fångar allt, det är väldigt speciellt. 

Kommer du själv att kolla på säsongen?

–  Ja, jag är väl så illa tvungen. Jag kommer sitta bänkad tillsammans med mina kompisar. Jag tror man kommer att få se mycket ut av mig, så mycket kan jag säga, säger Simon Axelsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!