Årets företagare sitter säkert på hög höjd

Årets företagare i Enköping utsågs vid en ceremoni på onsdagen.

Christopher Inerud och Fredrik Tapper Taksäkerhetsmontörerna i Mälardalen utsågs till Årets företagare i Enköping vid en ceremoni på onsdagen.

Christopher Inerud och Fredrik Tapper Taksäkerhetsmontörerna i Mälardalen utsågs till Årets företagare i Enköping vid en ceremoni på onsdagen.

Foto: Maria Hedenlund

Enköping2020-05-20 15:22

Årets företagare i Enköping är Christopher Inerud och Fredrik Tapper Taksäkerhetsmontörerna i Mälardalen. Det tillkännagavs av Företagarna i Enköping på onsdagen vid ett arrangemang på golfklubbens restaurang.

Den stora företagargalan, Guldliljan, som skulle hållas under våren har flyttats fram till hösten på grund av corona. Men kategorin Årets företagare måste utses tidigare då vinnaren kvalificerar sig till regionfinalen där Årets Företagare i Uppsala län utses. Länsvinnaren får sedan tävla i den stora riksfinalen.

– Galan är den ultimata bekräftelsen för det jobb företagarna gjort under många år och en riktigt rolig kväll, så vi hoppas att vi kan hålla den som en vanlig gala i höst, säger Simon Hohenthal, ordförande i Företagarna i Enköping.

Juryns motivering lyder: Med säkerheten som grundbulten så tar de sig an stora som små uppdrag för att på ett sett skapa ett tryggt arbetsmiljöklimat för byggföretagen. Med en helhetslösning på byggställningar så gör de det enkelt, smidigt, mer ekonomiskt och säkert för kunden i sin vardag.

Christopher Inerud och Fredrik Tapper med företaget Taksäkerhetsmontörerna i Mälardalen har tidigare tagit hem det prestigefyllda Gazellpriset men är glada över att även utses till Årets företagare.

– Det är jättekul. Det är verkligen en klapp på axeln för att vi gör ett bra arbete och då företaget firar tio år i år är det extra roligt, säger Christopher Inerud.

Företaget jobbar med byggställningar och fallskyddslösningar för byggbranschen och har ett 40-tal anställda men totalt ett 90-tal personer sysselsatta i verksamheten.

Det senaste året har företaget expanderat framgångsrikt.Tidigare har man jobbat på en timmes avstånd från Enköping men växer och täcker nu även Dalarna och Gävle. 

– Vi stängde räkenskapsåret på 82 miljoner senast, en ökning med 30 miljoner. Vi ser att vi är en resursstark aktör på marknaden. Men nu behöver vi landa och se vilken strategi vi ska ha framöver, säger Christopher Inerud.

De övriga nominerade företagarna var Torbjörn Rosling vid Ackes Färgcenter och Maria Envall med Företag och hemkänsla.

Maria var inte alltför besviken att hamna på en andraplats tillsammans med Torbjörn Rosling.

– Det är fantastiskt bara att vi blivit nominerade och roligt för personalen. En bekräftelse på att vi gör ett bra jobb, säger Maria som idag har ett 40-tal anställda i företaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!