Agnetha Authen, ordförande för Snedens vägsamfällighet, står vid en vägbom till en skogsväg som går från Vidingsbovägen. Det är en populär dumpningsplats. Här ligger en gammal köksspis, ett trasigt akvarium, några relativt nydumpade vägskyltar, madrasser, med mera.
– Jag förstår det inte. Det är ju gratis att åka till återvinningen, säger hon.
Föreningen får statsbidrag och medlemmarna betalar avgift, men de pengarna ska gå till snöröjning och underhåll, inte till städning.
Agnetha Authén visar ytterligare en dumpningsplats, som ligger vid en av vägens mötesplatser en liten bit västerut. I det här fallet är det mer frågan om "vanliga" hushållssopor förpackade i plastsäckar. Det hela är uppblandat med attiraljer som gamla kalsonger och bildelar.
– Jag funderar på om det är så att dessa människor tycker att det är så fruktansvärt jobbigt att det är krav på sortering på återvinningen, att de inte orkar sortera, säger hon.
En del saker är vassa, bland annat saker i plåt och glas (som det trasiga akvariet).
– De vilda djuren lockas att röra vid det. Vi människor kan ju alltid väja.
Sedan några år (efter en dom i mark- och miljödomstolen) är det kommunens ansvar att städa upp efter att någon okänd har skräpat ner, trots att det inte är kommunens mark.
Hon tycker att det går för långsamt för kommunen att ta detta ansvar. I slutet av mars anmälde hon det senaste lasset med dumpade sopor.
– Hittills har de inte kunna besluta något. Det är alldeles för byråkratiskt när det gäller sådana här saker.
Däck som slängs i stora mängder är ett årligen återkommande problem vid Vidingsbovägen. Agnetha Authén visar en dumpningsplats. Vi räknar antalet däck till 20 stycken. Dessa dumpade däck anmälde hon till kommunen för flera år sedan.
Vägsamfälligheten har erbjudit sig att städa upp längs sin enskilda väg mot att kommunen ställer dit en container.
Miljöinspektör Cecilia Eliasson på Enköpings kommun berättar att hon nu har tittat på de slängda soporna vid Vidingsbovägen.
Hon förklarar att hon i sådana här fall först behöver ta ställning till om man kan hitta den som har skräpat ner eller i fall markägaren har gett tillstånd till tippningen, vilket markägaren Trögds härads allmänning inte gjort.
– I det här fallet finns det ingen som vi kan knyta till skräpet. Vi kommer att kontakta vår gatu- och parkavdelning som i slutändan städar upp skräpet, berättar hon.