På onsdagskvällen var det dags igen för studentbal, en tradition som delvis har legat i träda under pandemin.
Stolta föräldrar, farföräldrar, morföräldrar, syskon och vänner var givetvis på plats för att inför balen se sina studenter i vackra balklänningar och stiliga kostymer. Grusgången framför slottstrappan kantades av anhöriga. Telefoner och kameror var framme.
Alla var redo – utom möjligtvis en och annan av huvudpersonerna som kom insläntrande i sista stund.
Äntligen kunde baldeltagarna börja gå en slinga i grusgången framför slottet inför den hänförda publiken. Först ut var Amelie Tapper och Rebecka Hemlin och sedan kom ett pärlband av studenter i tjusiga klänningar och kostymer.
Trubaduren Mats Persson presenterade baldeltagarna när de gått sina varv och var framme vid slottstrappan. Sedan gick kavaljerer och damer vidare genom slottet till baksidan. Där vidtog mingel. Balparen kunde andas ut, slappna av och börja roa sig.
Till en första skål med prosecco fick studenterna snittar. Den trerättersmeny som sedan följde får det att vattnas i munnen.
Förrätt: rostad grön sparris från Gotland med ramslökskräm (ramslöken också från Gotland) och örtsallad. Varmrätten bestod av örtstekt kalvrygg med bakad färsk lök, rotfruktsgratäng och rödvinssky. Sedan följde efterrätt: inkokta rabarber och jordgubbar med lavendelglass och citronkräm.
För dem som inte fått nog av festande efter balen på slottet fortsatte kvällen på nattklubben Cinema.