Fredrik Haag håller fram ett 17 år gammalt tidningsurklipp från EP.
"Här står minst nio stora döda träd och skräpar", sa Irene Haag i artikeln.
Det tidigare trädgårdsområdet intill Länsmansgården ägs av Enköpings kommun och närmaste grannarna Irene och hennes man Rune kämpade för att inte slyn och ogräset skulle sprida sig in på deras tomt.
De var mest rädda för träd som skulle falla in över tomten.
– Det kom en annan björk farande en gång, men då klarade sig friggeboden precis, berättar de när EP åker tillbaka till Fogdevägen i Grillby.
Fredrik Haag själv bor i Upplands-Väsby. Men det hårda gruset på föräldrarnas tomt var en bra uppställningsplats. Trodde han. Men husvagnens andra vinter, i början av mars förra året, var olyckan framme.
– Farsan ringde på lördagsmorgonen och sa att en stor björk hade blåst ned över husvagnen.
Fordonet är fortfarande trasigt och står på en verkstad i Arlandastad. Skaderegleringen går långsamt. Efter över etthundra mejl och flera telefonsamtal har han tröttnat.
Vårsolen sticker i ögonen, nu ett drygt år efter den blåsiga natten när trädet föll. Han visar EP runt villan på Fogdevägen, mot järnvägen till.
– Här stod husvagnen. Den är 2,30 bred så det fanns bra med plats, visar Fredrik Haag och stegar upp.
Husvagnen kostar enligt offerten drygt 62 000 kronor att laga. Han hade ingen försäkring, men har ett krav på skadestånd från kommunen på samma belopp.
– Nej, jag har inte haft den avställningsförsäkrad, men varför ska jag ha det. Det fanns ingen gasol i, den är stöldskyddad och stod på en privat villatomt.
Fredrik Haag berättar att en parkingenjör från kommunen kom ut bara veckan efter att trädet hade blåst ned.
– Det lät väldigt positivt då, kommunen skulle ta på sig det här, säger han och visar ett av de första mejlen efter skadan, där ansvarsfrågan kom på tal.
"Då trädet som föll på husvagnen var dött (eller i vart fall i väldigt dåligt skick) ser jag det som att så är fallet här och ni är berättigade skadestånd", skrev parkingenjören.
Fortsättningen är inte lika positiv för husvagnsägaren. Det räcker inte med ett positivt mejl från en parkingenjör.
Han ombads att vända sig till kommunens kontaktcenter och göra en formell skadeanmälan. Fredrik Haag fick svar direkt. Handlingen var mottagen och överlämnad till kommunledningskontoret.
Fredrik Haag vill inte kosta på en reparation innan han vet om han får ersättning. Men området på granntomten får i alla fall en rejäl uppsnyggning av kommunen under sommaren. Familjen visar bilder efter kommunens röjning.
Dagarna före nyår får Fredrik Haag ett mejl där försäkringsbolaget vill utreda frågan närmare.
Det skriver bland annat: "Inom ramen för Enköpings kommuns ansvarsförsäkring hos Protector har vi nu att utreda om kommunen agerat oaktsamt på så sätt att kommunen blivit skadeståndsskyldig gentemot dig".
– Vadå? Försäkringsfrågan inte utredd, hur kan den inte vara det? De har ju bilderna och kommunen var här. Det är snart sommar och jag vill använda min husvagn.
Frågan utreds fortfarande.
Anna-Karin Gävert, tillförordnad park- och naturchef på samhällsbyggnadsförvaltningen, säger till EP att hon inte kan föregripa den pågående försäkringsprocessen genom att uttala sig i ärendet.