Abbe trollkarl tävlar i SM

Albin Wahlstrand, 16 år, tävlar i SM i trolleri 27 och 29 april. "Jag är extremt taggad, i år ska jag vinna", säger han.

26 april 2018 20:00

Albin Wahlstrand använder sig av artistnamnet Abbe trollkarl. När EP träffar honom hemma hos sig själv i Grillby berättar han att han alltid har hållit på med trolleri och trick på något vis.

– När jag var riktigt liten brukade jag smyga ner mynt i klasskamraternas fickor utan att de märkte något. Sedan bad jag om att få tillbaka mina pengar och de hade ingen aning vad jag pratade om, säger han.

Under SM i trolleri i Uppsala kommer han att tävla i två olika grenar. 27 april är det korttrick som gäller och 29 april tävlar han i barntrolleri. Detta blir hans andra SM då han var med och tävlade förra året.

– Förra gången skulle jag använda mig av ett barn från publiken, men hen sprang av scenen när jag skulle börja. Jag hann inte göra klart mitt nummer under den bestämda tiden så jag blev diskad. Men jag fick veta poängen jag skulle fått och med dem hade jag vunnit, så i år ska jag vinna, säger han leende.

Hur började du med just trolleri?

– Intresset började med en Tobbe trollkarl-låda, trolleri blev min grej och mitt stora fritidsintresse. När jag var yngre blev jag blev också retad för det och problem jag har med ögat. Jag hade svårt att passa in, jag var väl inte som alla andra.

I dag har Albin Wahlstrand nära vänner som stöttar honom när det gäller trolleri.

– Jag har tjejkompisar som i bland kommer och tittar samt hejat på mig när jag trollar på barnkalas, de betyder jättemycket för mig. Nu skiter jag i om andra tycker att det jag gör är töntigt, trolleri gör mig lycklig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa