Under förra veckan höll polisen i Enköping/Håbo en insatsvecka mot brott på väg.

– Både tjuvar och gods transporteras någon gång på vägar, från exempelvis bostäder och byggarbetsplatser. Vi har haft både rörliga kontroller och fasta kontroller ute dygnet runt under veckan, säger Jonas Rickeborn vid Enköpingspolisen.

Framför allt är det längs E18, riksväg 70 och riksväg 55 som man har arbetat med kontrollerna. Något stöldgods har polisen dock inte påträffat.

– Det har varit lugnt gällande inbrott i bostäder och på byggarbetsplatser kring Enköping och Håbo den senaste tiden. Däremot har man stora problem med det i Norduppland och kring Uppsala, säger Jonas Rickeborn.

Insatsveckan i Enköping/Håbo har ändå gett ett gott resultat.

Totalt har 469 personer och 386 lätta fordon (under 3,5 ton) samt tolv tyngre fordon kontrollerats.

– Vi har även gjort 13 inre kontroller på utländska medborgare för att se om de har uppehållstillstånd, säger Jonas Rickeborn.

En efterlyst person greps och två personer greps för brott. Ett omhändertagande enligt utlänningslagen har gjorts samt 14 beslag av narkotika. Under veckan stoppades även fem rattfyllerister samt elva drograttfyllerister.

Under tisdagen är det trafiknykterhetens dag och flera nykterhetskontroller görs under hela dygnet.

Under vecka 23 sker ett nationellt trafikarbete mot alkohol och droger.

– Det sammanfaller med studenten den 5 juni och nationaldagen den 6 juni. Då kommer vi att ha extra kontroller i trafiken, säger Jonas Rickeborn.