Man från Grillby kan få tio års fängelse

En Grillbybo i 35-årsåldern åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott.
Mannen kommer att få mellan sex och tio års fängelse om han döms för brottet.

Brott2024-10-11 19:00

Grillbybon har varit frihetsberövad i drygt åtta månader. Han greps i början av februari i år och har sedan dess suttit häktad misstänkt för grovt narkotikabrott. Han frigavs dock vid ett enstaka tillfälle under den tiden, men greps på nytt samma dag och häktades.

Under fredagen väcktes åtal i Södertörns tingsrätt mot mannen och åtta andra personer. Enligt åklagaren har alla nio gjort sig skyldiga till synnerligen grovt narkotikabrott.

De nio kan räkna med stränga straff om de döms. Straffskalan för synnerligen grovt narkotikabrott ligger nämligen på lägst sex års fängelse och högst tio års fängelse.

Mannen från Grillby ska tillsammans med två av sina medåtalade ha förpackat och förvarat nästan fem kilo amfetamin, nästan ett kilo MDMA och drygt ett kilo ketamin på en adress i Skärholmen i södra Stockholm. Det inträffade i mitten av januari i år.

Enligt åklagaren är brottet synnerligen grovt eftersom det varit ett led i en organiserad narkotikahandel med syfte att sälja stora mängder narkotika. "Förfarandet har även varit av synnerligen farlig eller hänsynslös art", går att läsa i åtalet.

Bland de åtalade är fem polska medborgare. Åklagaren begär att dessa ska utvisas ur Sverige och att de sedan inte ska få återvända på 15 år.

Enligt stämningsansökan har brottsligheten pågått sedan i december förra året. Utöver narkotikabrottslighet är en av de misstänkta även åtalad för grovt vapenbrott, för att ha haft en pistol med ljuddämpare och tillhörande ammunition.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!