Polisinsats mot narkotika gav resultat

En större polisinsats har gjorts i Bålsta och Skokloster, med inriktning mot narkotika.

Efter en större polisinsats i Bålsta och Skokloster misstänks elva personer för narkotikabrott.

Efter en större polisinsats i Bålsta och Skokloster misstänks elva personer för narkotikabrott.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2019-10-01 15:00

Vid en större polisinsats i Bålsta och Skokloster på måndagen blev totalt elva personer misstänkta för drogrelaterade brott.

Ett tiotal poliser jobbade extra under insatsen som riktade sig mot narkotika i samband med yngre personer.

– Vi gjorde en insats mot narkotika enligt det medborgarlöfte vi har med Håbo kommun, för en ökad trygghet i kommunen. Framför allt är det kring pendeltågsstationen och i centrum som folk upplever otrygghet och narkotika är en orsak, säger Jonas Rickeborn vid polisen i Enköping/Håbo.

Flera narkotikarelaterade brott upptäcktes under insatsen men även andra typer av brott.

Totalt misstänks nu elva personer, från Bålsta och Skokloster, för ringa narkotikabrott då de varit påverkade av droger. Fyra av dem hade narkotika på sig och misstänks för innehav av narkotika. 

Ett innehav av heroin upptäcktes, ett brott mot knivlagen, en rattfylla med alkohol och en cykelstöld. Ett körkort togs även omhand vid en hastighetskontroll.

Av de elva misstänkta personerna var två under 18 år och kontakt togs där med vårdnadshavare. Övriga personer släpptes efter kroppsbesiktning, förhör och provtagning.

– Insatsen innebar att vi även fick kontakt med några personer som inte var kända för oss sedan tidigare. Det underlättar i kontakten med sociala myndigheter, säger Jonas Rickeborn.

En liknande insats gjordes av polisen i början av september. Enligt medborgarlöften ska polisinsatsen göras minst två gånger per år. 

– Men vi kommer att göra fler insatser i Håbo, och liknande i Enköping, säger Jonas Rickeborn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!