Enköpingsbor i branden på Rhodos

Enköpingsbon Mikael Johnson och dottern Clara firar semester i byn Ialyssos på grekiska Rhodos. Mellan dem och Rhodos stad, kämpar öns räddningstjänst mot en stor skogsbrand. "Resebyrån säger att det är under kontroll", berättar Mikael.

Enköpingsbon Mikael Johnson är på Rhodos där bränderna härjar.

Enköpingsbon Mikael Johnson är på Rhodos där bränderna härjar.

Foto: Privat/TT Bild

Branden på Rhodos2021-08-04 06:00

Det brinner på flera turistorter i Sydeuorpa. I Turkiet brinner stora områden i turistorten Alanya och på den näraliggande grekiska ön Rhodos bröt en stor brand ut under söndagen som slog ut stora delar av elnätet. Räddningstjänsten på ön, med uppbackning från fastlandet, har kämpat sedan i söndags med att försöka släcka branden.

Enligt DN.se har inga svenska resebolag behövt evakuera sina hotell på ön. I byn Ialyssos, ca 15 minuters bilväg från Rhodos stad semestrar Enköpingsbon Mikael Johnson och dottern Clara. Och brandröken drar in över deras hotell.

– Ja, lukten av brandrök finns där konstant. Området som brinner är mellan oss och Rhodos stad, så det är nära, berättar Mikael, och fortsätter:

– Researrangören kommer med uppdateringar hela tiden. Nu ska de ha satt in extra flyg för att vattenbomba området. Visst känner man en oro, det brinner tydligen nära flygplatsen också, men de säger ju att de har kontroll på branden så det får man väl lita på.

På kvällarna, när mörkret sänker sig, ser de även brandområdena i Turkiet.

– Ja, man ser stora lågor, det är lite otäckt faktiskt.

Snart lämnar Mikael och Clara Rhodos för att bege sig hemåt till Enköping.

– Det har ryktats om eventuella förseningar, men just nu är beskedet att vårt flyg avgår som planerat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!