Tre män misstänks för många inbrott

De män som stoppades i en bil på E 18 i fredags har nu begärts häktade, misstänkta för ett flertal villainbrott.

En mängd misstänkt stöldgods och brottsverktyg fanns i männens bil. Bilden är från ett tidigare beslag.

En mängd misstänkt stöldgods och brottsverktyg fanns i männens bil. Bilden är från ett tidigare beslag.

Foto: Johan Engman /TT

Bålsta2019-10-29 12:00

De tre männen greps efter att den bil de färdades i på E 18 på väg mot Stockholm stoppats på fredagskvällen.

Föraren och passagerarna misstänktes vara påverkade av narkotika, och polispatrullen gjorde husrannsakan i bilen. Där fann man en stor mängd misstänkt stöldgods, bland annat smycken, kontanter och klockor. I bilen fanns också olika typer av verktyg som kan användas vid inbrott, mejslar, brytjärn och liknande. De tre männen greps och anhölls senare av åklagare.

Samma dag, på fredagen, anmäldes två villainbrott i Bålsta, ett på Sticklingevägen och ett på Granebergsvägen. På lördagen anmäldes två försök till villainbrott, ett på Hyvelvägen och ett på Trädgårdsvägen.

Gods som hittades i bilen som de tre männen färdades i har till vissa delar kunnat härledas till de två villainbrotten i Bålsta på fredagen.

De tre männen, en i 20-årsåldern och två i 30-årsåldern, begärdes på tisdagen häktade. De är samtliga EU-medborgare, men bilen de färdades är svenskregistrerad och skriven på en av männen. Två av dem har svenska samordningsnummer, en identitetsbeteckning för personer som inte är eller har varit folkbokförda i Sverige. 

Enligt Jonas Rickeborn, koordinator vid lokalpolisområde Enköping-Håbo, är förhoppningen nu att flera av de villainbrott som skett inte bara i Bålsta den senaste tiden utan också i Stockholms län, ska kunna lösas. Man försöker nu spåra föremålen som hittades i de tre männens bil till de inbrott som anmälts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!