Här ska flera vägarbeten genomföras

Flera arbeten som påverkar trafiken är aktuella i Bålsta just nu.

Den här bilden togs i slutet av förra året sedan den tillfälliga pendlarparkeringen öppnat igen. Nu ska UL:s busstrafik snart utgå härifrån.

Den här bilden togs i slutet av förra året sedan den tillfälliga pendlarparkeringen öppnat igen. Nu ska UL:s busstrafik snart utgå härifrån.

Foto: Anders Liljestrand

Bålsta2019-10-20 07:00

Det som kommer att märkas mest är förmodligen flytten av busstorget vid stationen.

Pendlarparkeringen närmast centrum stängs om knappt två veckor, den 31 oktober. Från och med 11 november flyttar UL-bussarna avgång- och ankomstplats till den gamla parkeringen.

Det här arbetet görs för att bereda plats för Bålsta torg med nytt Resecentrum. Projektet är just nu ute på upphandling. Fyra år efter att detaljplanen för området var ute på samråd, sker just nu en så kallad granskning där synpunkter och nya infallsvinklar i projektet ska beaktas.

Under första kvartalet 2020 ska beslut sedan fattas i kommunfullmäktige i första etappen av det projekt som startade redan i november 2012.

Så här beskrivs projektet med Resecentrum:

"Den genomgående gestalningsidén är en långsmal och spektakulär volym som följer det gröna stråkets riktning och öppnar sig mot stationsparken och centrumområdet".

Inför beslutet understryks att Resecentrum är en profilbyggnad för kommunen där en rad funktioner, inte minst offentliga toaletter, ska finnas.

I Kalmarsand i sydöstra Bålsta, i höjd med Hälledagsvägen, bygger kommunen refuger och en mittrefug för att få ned hastigheten och öka trafiksäkerheten.

Enligt park- och gatuavdelningen byggs även en avsmalning och pollare sätts upp vid övergångsstället.

Som tidningen tidigare berättat har ett arbete med gatumiljön snart färdigställts vid Gransäterskolan. Lite längre västerut, mellan Grans gård och Ekilla ska gång- och cykelvägen rustas upp och breddas. Det arbetet ska pågå under två veckor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!