"Ännu ett fall för Missing People"

Enköpings Centrumsamverkan har nu börjat jobbet med att få Enköping att bli utnämnt till Årets Stadskärna senast 2025.

Roger Pettersson

Roger Pettersson

Foto: Magnus Eriksson

Ledare2019-10-26 08:00
Detta är en ledare. Enköpings-Postens ledarsida är oberoende liberal.

Den tidigare ordföranden Peter Lund, som också var kommundirektör, sa i januari att man vill skapa ett centrum med en levande stadskärna. Sedan dess har han slutat både som kommundirektör och ordförande för Centrumsamverkan. Det har väl inte direkt snabbat upp arbetet, kan man tänka.

Nu hänger det först och främst på politikerna, men också fastighetsägarna, handlarna och kommunen att lyckas med det som många har försökt med tidigare. Det har gått så där.

Hittills har det verkat som alla tycker att någon annan ska göra jobbet.

Kanske det är Inger Alfredsson, som är nationell samordnare på Svenska Stadskärnor. Hon sparkade igång centrumsamverkarna i onsdags och gav både kritik och goda råd.

Inger Alfredsson säger att nejsägare ska uteslutas ur processen.

Jaja, säger jag.

Bättre trottoarer, vatten i torgbrunnen och en byggnad i Stattgropen är nog pudelns kärna.

## Ljusets kväll på Stora torget och Livsstilsmässan 50+ i Paushuset nu i helgen är i alla fall två evenemang som sätter lite ljus, fart och färg på Enköpings stadskärna.

Livsstilmässan är främst avsedd för alla över 50 år, men är öppen för alla. Tur är väl det, för Paushuset själv fyller faktiskt ett halvt sekel först om två år och det var länge sedan vi såg till någon målsman i dess sällskap.

## Jag var till ett av Enköpings många apotek nu i veckan och hamstrade lite handsprit. Bara för säkerhets skull.

## Som om det inte räckte med själva sjukvårdsmaterialkrisen i sig själv har den som lite extra salt i såren väckt frågan om vad som är den rätta benämningen: material eller materiel?

Skulle behövas en VAR-granskning för att avgöra den.

## Skulptören Peter Linde är inte bara mannen bakom JP Johansson-statyn i Enköping. Han har bland mycket annat också gjort Zlatan-statyn i Malmö.

Det svenska fotbollsförbundet som kallar sig Svenska Fotbollförbundet har tyvärr stavat fel flera gånger på Zlatan-statyn.

Inte så konstigt, eftersom det inte kan stava rätt till sitt eget namn.

## Länsstyrelsen efterlyser ägarna till Åkersbergs byväg i Enköping.

Ännu ett fall för Missing People.

## Daniel Gustafsson från Enköping är nominerad till Augustpriset för romanen Odenplan. Han var medlem av EP:s Dax-redaktion och sommarjobbade på EP.

Jag minns honom som en intelligent och lovande skribent, men aldrig trodde jag väl att han skulle bli prisaktuell författare. 

## Det har stulits saker från Fanna Bollklubbs klubblokal.

En måltjuv som varit framme?

## Rätt svar: materiel görs av material.

## Apotekstjänst sköter inte jobbet så bra, men det är nog ändå tur att det inte är IP-Only som sköter distributionen av sjukvårdsmaterial.

## I EP i augusti sa kommunalrådet Ingvar Smedlund (M) att "vi är på väg in i en lågkonjunktur".

I torsdags sa riksbankschefen Stefan Ingves att  "vi ser ingen lågkonjunktur framför oss de närmaste åren".

Och jag säger som Hoola Bandoola Band vem i hela världen kan man lita på?

## Eftersom det under natten till söndag blir olagligt att ha sina utemöbler framme i trädgården, så kan ni passa på att också ställa tillbaka klockan en timme då.

## Jag är övertygad om att herrfotbollsallsvenskan kommer att avgöras på grund av domartabbar.

Kanske inte enbart av domarens misstag i matchen IFK Göteborg-Djurgården. Det har varit för många andra missar under året.

## Bara en sak till. Ingen Undertecknat nästa lördag. Ingen Brexit. Ingen pappers-EP heller. Det är allhelgona och röd dag.