Efter hans seger i Porsche Super-Sports Cup Scandinavia 2016 (5B) började han och teamet titta vidare på satsningen mot Carrera Cup.

De sålde vinnarbilen och hittade en lämplig bil för vidare satsning.

– Bilen som vi skulle ha köpt är en Carrera Cup-bil ifrån säsongen 2011-2012 och hade passat perfekt. Hela affären var klar sedan länge, vi hade förhandlat hela hösten och vi skulle hämtat bilen den 22 december. Den 21:a backade jag ur affären, förutsättningarna hade ändrats av säljaren. Priset hade höjts med 25 procent och plötsligt var det inte möjligt att för oss att gå vidare med affären, berättar Åkerberg.

Artikelbild

Men Teamet lägger inte av för det.

– Självklart så avslutar vi inte vår satsning, vi bara ändrar tidsplanen lite. Självklart så kommer vi att tävla i år och, lika självklart, så kommer vi att köra en Porsche. Teamet har köpt en Porsche Boxster S som vi kommer att tävla med i Porsche Sports Cup Scandinavia. Vi kommer att köra i samma klass (8B) som vi vann 2015.

Och han ser positivt på att starta om.

– Det ska bli roligt att få bygga en tävlingsbil från grunden igen. Det ska också bli spännande att möta mina gamla konkurrenter, även om några av dem inte är så glada över att se mig igen. Jag hävdar fortfarande att den sportsliga bedriften, att vinna Sports Cup 8B 2015, var större än att vinna Super Sports Cup 5B 2016.

Artikelbild

– Vi har kanske ett av de bästa teamen i klass 8B och förutsättningarna ser bra ut och vi borde ligga i toppen. Det förutsätter att vi hinner klart med bilen. Mina konkurrenter i klassen har utvecklat sina bilar under flera år och för oss blir det någon helt nytt, avslutar han.