Annonssamarbete med Lagerströms Ur & Guld

Smycken och klockor: Hos Lagerströms hittar du allt du behöver

På Stora Torget i Enköping hittar man sedan 1934 Lagerströms Ur & Guld, och inte nog med det, innan dess fanns man bara 40 meter bort – historien sträcker sig hela vägen tillbaka till 1898. I år firar man 125 år av hantverk och med expertis inom både klockor och smycken vill man hjälpa sina kunder med allt ifrån service och reparation till att hitta den perfekta förlovningsringen.

"Det är många som gillar att ha olika smycken för olika tillfällen, man skapar sin egen ”smyckesgarderob” och mixar och matchar sina smycken", säger Torun Blomkvist, delägare.

"Det är många som gillar att ha olika smycken för olika tillfällen, man skapar sin egen ”smyckesgarderob” och mixar och matchar sina smycken", säger Torun Blomkvist, delägare.

Foto: Lagerströms Ur & Guld

Native2023-04-18 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Lagerströms Ur & Guld är en trygg återförsäljare och reparatör av både klockor och smycken. Accessoarer är värdefulla, ofta har de högt affektionsvärde och det är viktigt att de hanteras av någon som har kompetens och erfarenhet. 

– När man tar hand om och lagar smycken och klockor vill man både bevara det vackra hantverket och samtidigt ge nytt liv, berättar Johan Runering. Han är urmakare och har tagit mästarbrevet, det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke. 
– Hos oss är man trygg och vi kan utföra olika typer av reparation om det behövs. 

undefined
Johan Runering är expert på både klockor och smycken och har arbetat 28 år i branschen, varav 25 år på Lagerströms.

När det kommer till att hitta rätt smycke, accessoar eller klocka finns det mycket att ha i åtanke. Det kan vara svårt att välja och hos Lagerströms finns det hjälp att få. Beroende på vad man är ute efter får man testa, känna och få hjälp att hitta rätt storlek.

– Man ska utgå från sin personliga stil och det man tycker om. Sedan får man pröva sig fram – föredrar jag silver eller guld? Vid vilka tillfällen kommer jag ha användning för smycket? Det är många som gillar att ha olika smycken för olika tillfällen, man skapar sin egen ”smyckesgarderob” och mixar och matchar sina smycken, säger Torun Blomkvist, delägare. 
– Smycken av god kvalitet håller länge, det är alltid fint att se smycken som gått i arv och hur de kan stylas och bäras på ett nytt sätt. 

Butiken erbjuder ett brett sortiment av produkter men också tjänster som exempelvis öronhåltagning. Vill man kan man kika runt i butiken på egen hand eller så kan man få personlig service – det väljer man själv. Lagerströms är måna om att kunderna ska känna sig säkra och nöjda efter sitt besök.

– På sätt och vis följer vi med hela livet. Vi har presenter för dop, konfirmation och fest. När det är dags att ta hål i öronen hjälper vi till med det. Alla är välkomna till oss, säger Johan.

undefined
Maskinen är en gammal vals från guldsmedsverkstan som idag står i butiken som en fin detalj.

När man tänker på smycken finns det också några smycken som förtjänar lite extra uppmärksamhet. 

– Vi har ett stort utbud av förlovnings- och vigselringar. Man kan komma in till oss och så går vi igenom önskemål, material och storlek, berättar Torun och fortsätter:
– Man kan behöva känna efter och tänka igenom innan man är redo att välja. Det är ett smycke som man verkligen ska trivas med och vi vill självklart hjälpa till så att det passar perfekt. Det är underbart att få vara med när någon hittar rätt!

undefined
Hos Lagerströms får du hjälp att hitta den perfekta förlovnings- och vigselringen.
Faktaruta

Du hittar Lagerströms Ur & Guld på Stora Torget i Enköping. 

Mer information på hemsidan HÄR.

Karta: Stjärnurmakarna Enköping
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Enköpings-Posten.